Το τμήμα Υγείας, Ασφαλείας Τροφίμων και Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβεβαίωσε στο RaceFans.net ότι «εξετάζει στενά» τις πρόσφατες κινήσεις της βιομηχανίας καπνού, με τις οποίες σχετίζονται κάποιες ομάδες της Formula 1.

To σχόλιο από το τμήμα αυτό έρχεται μετά από την αλλαγή στην λίστα συμμετεχόντων της FIA για το 2019, στην οποία η συμμετοχή της Ferrari αναφέρεται επίσημα ως ‘Scuderia Ferrari Mission Winnow’, η οποία παραπέμπει στην προσπάθεια της μακροχρόνιας χορηγού της Ferrari, Philip Morris International, να προσφέρει πιο υγιείς εναλλακτικές λύσεις στους καπνιστές.

Η ομάδα επιβεβαίωσε επίσης ότι τα μονοθέσιά της θα φέρουν λογότυπα Mission Winnow, μια κίνηση η οποία τράβηξε την προσοχή των αρχών υγείας της Αυστραλίας.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η McLaren ανακοίνωσε μια συνεργασία με την British American Tobacco, ενώ με μια Συνέντευξη Τύπου η BAT ανακοίνωσε την νέα πρωτοβουλία της με τίτλο ‘A Better Tomorrow’, υπό την νέα της καμπάνια ‘Transforming Tobacco’.

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες, το σχετικό σλόγκαν θα έχει παρουσία «πάνω στο μονοθέσιο κι εκτός αυτού» και αναμένεται να αποκαλυφθεί κατά την διάρκεια αποκάλυψης της MCL34 την Πέμπτη, 14 Φεβρουαρίου.

Το 2003 η Ε.Ε. απαγόρευσε κάθε μορφή χορηγίας από εταιρείες καπνοπαραγωγής στα κράτη μέλη, και το 2014 επέκτεινε την απαγόρευση στα ηλεκτρικά τσιγάρα και άλλες νέες μορφές κατανάλωσης καπνού.

«H Κομισιόν συνεχίζει να ακολουθεί στενά την τήρηση της απαγόρευσης των χορηγιών και διαφημίσεων όπως προβλέπει η Οδηγία Διαφήμισης Καπνού και στα πλαίσια της Formula 1,» δήλωσε στο RaceFans.net η Anca Paduraru, εκπρόσωπος του Τμήματος Υγείας, Ασφάλειας Τροφίμων και Ενεργειακής Ένωσης.

«Πρόσφατα έγιναν γνωστές στην Κομισιόν κάποιες πρωτοβουλίες από την καπνοβιομηχανία. Θα χρειαστούν περαιτέρω προσεκτική εξέταση, μετά από την οποία η Κομισιόν θα προχωρήσει όπως απαιτεί η κατάσταση.»

Η διοίκηση της F1 απαγόρευσε τις χορηγίες από εταιρείες του κλάδου αυτού στα τέλη του 2006, θέτοντας νέους κανονισμούς βασισμένους στους νόμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Εκπρόσωπος της Philip Morris International δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα: «Θα επαναλάβω ότι το Mission Winnow δεν χρησιμοποιείται, ούτε θα χρησιμοποιηθεί από την PMI για κανένα προϊόν που περιέχει καπνό ή νικοτίνη», ενώ αντίστοιχα η British American Tobacco δήλωσε ότι «το μήνυμά της θα είναι σε συμφωνία με τους κανονισμούς και την νομοθεσία».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles