Ευχαριστημένος από την απόδοση του ο Lappi

Ο Esapekka Lappi είναι ικανοποιημένος με την επίδοση του στο Rally Μ. Βρετανίας, παρά τις δυσκολίες που είχε την πρώτη μέρα.

Ο Φινλανδός πήρε το τρίτο του φετινό βάθρο, και βοήθησε την ομάδα του να ανοίξει την διαφορά στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Όταν ρωτήθηκε για το εάν είναι ικανοποιημένος με την απόδοση του, απάντησε: «Ναι, ήταν αρκετά σταθερή. Δυσκολεύτηκα λίγο την Παρασκευή το πρωί, αλλά στην συνέχεια πήγε προς την σωστή κατεύθυνση και ήταν ΟΚ. Το Σάββατο σημειώσαμε μερικούς καλούς χρόνους, προσπάθησα να μείνω στην μάχη, αλλά δεν είχα καμία ευκαιρία και μετά… απλά έφυγαν μπροστά. Η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη.»

Στην συνέχεια ο Φινλανδός μίλησε για την τελευταία μέρα του Rally Μ. Βρετανίας, όπου είχε στόχο να προστατεύσει την τρίτη θέση και να πάρει το τρίτο του φετινό βάθρο.

«Σήμερα έπρεπε να προστατεύσουμε την τρίτη θέση από τον Craig. O Craig έκανε ένα λάθος και τότε τα πράγματα ήταν πιο εύκολα για εμάς. Η πρόσφυση στην PowerStage ήταν αρκετά χαμηλή. Είχε πολλές εκπλήξεις. Σε πολλές στροφές, ήμασταν στο χαντάκι – αλλά δεν ήμασταν οι πρώτοι, ακολουθούσαμε τις γραμμές προς τα χαντάκια! Ίσως οι υπόλοιποι κοιμόντουσαν ακόμα στην πρώτη ειδική, αλλά δεν είχαμε κάποιο πρόβλημα. Ίσως τα ελαστικά δούλεψαν καλύτερα, είχα τα μεσαία ελαστικά – οι άκρες ήταν πιο κοφτερές. Δεν ξέρω, αλλά δεν πίεσα τρελά για να είμαι ο ταχύτερος.»

Στόχος για τους υπόλοιπους δύο αγώνες είναι ο ίδιος με αυτόν του Jari-Matti Latvala, να βοηθήσει την Toyota να πάρει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, και αν μπορέσει να βοηθήσει τον Ott Tanak στην κατάκτηση του τίτλου.

«Πρέπει να παλέψουμε για το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Δεν έχω τίποτα να κερδίσω σε προσωπικό επίπεδο. Αλλά μπορούμε να βοηθήσουμε τον Ott, αλλά ίσως είναι δύσκολα τα πράγματα γι’αυτόν.»

Στην συνέχεια του έγινε η hot ερώτηση των τελευταίων εβδομάδων, το τι θα κάνει του χρόνου, με τον Lappi να αποφεύγει με εξαιρετικό τρόπο την απάντηση!

«Σιωπή. Τι μπορώ να πω; Είναι πάντα αστείο που ρωτάτε κάθε μέρα τους οδηγούς, όπως ρωτούσατε τον Sebastien Ogier πέρσι. Οι οδηγοί δεν ανακοινώνουν τίποτα.»

Οι φήμες θέλουν τις ανακοινώσεις για το 2019 να έρχονται στις 18 Οκτωβρίου, μία εβδομάδα πριν το Rally της Καταλωνίας.
Στα των μεταγραφών φαίνεται ότι ο Lappi θα βρεθεί στο πλευρό του Ogier στην Citroen, ενώ ερωτηματικό παραμένει αν θα συμμετάσχει και με τρίτο αυτοκίνητο η Γαλλική εταιρία.

Ο Craig Breen έχει δηλώσει ότι θα έχει εργοστασιακή θέση το 2019, αλλά όχι σε ποια ομάδα. Ο Jari-Matti Latvala περιμένει την επιβεβαίωση της Toyota. Την προηγούμενη εβδομάδα είδαν τον Kris Meeke στην Αγγλία, και όλα δείχνουν ότι έκανε δοκιμές με το Yaris WRC ενόψει 2019, την φήμη αυτή δεν την αρνήθηκε ο Tommi Makinen. Όλα δείχνουν ότι ο Hayden Paddon θα φύγει από το στρατόπεδο της Hyundai, με πιθανότερο προορισμό την ομάδα της M-Sport Ford. Ο Dani Sordo πιθανότατα θα οδηγεί το τρίτο i20 Coupe WRC. Ερωτηματικό παραμένει το τι θα κάνουν οι Elfyn Evans και Mads Ostberg.  Εγγυημένη θέση στις ομάδες έχουν οι Ott Tanak, Teemu Suninen, Thierry Neuville και Andreas Mikkelsen.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles