Έξαλλος ο Norris με τον Bottas για τη σύγκρουσή τους

Norris
Lando Norris, McLaren, on the pit wall

Αρκετά έντονα παράπονα είχε ο Lando Norris από τον Valtteri Bottas μετά τη σύγκρουση που έθεσε αμφότερους εκτός αγώνα από το GP Ουγγαρίας στον πρώτο γύρο.

Ο αγώνας στο Hungaroring ολοκληρώθηκε πρόωρα για τον Lando Norris, παρά την καταπληκτική του εκκίνηση, καθώς ο Valtteri Bottas, τον οποίο ο οδηγός της McLaren προσπέρασε εντυπωσιακά, έχασε τα φρένα του στην πρώτη στροφή κι έπεσε πάνω στο μονοθέσιο του Βρετανού.

Αμφότεροι χτύπησαν με τις δύο Red Bull και παρότι ο Norris φάνηκε να συνεχίζει τον αγώνα, κατά τη διάρκεια της διακοπής οι μηχανικοί της McLaren διαπίστωσαν ότι η ζημιά στο μονοθέσιο ήταν αρκετά μεγάλη. Έτσι ο Norris δεν συνέχισε στην επανεκκίνηση και στις δηλώσεις που ακολούθησαν ήταν ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Bottas.

Πιο συγκεκριμένα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλοι μας βρισκόμαστε στην Formula 1 για κάποιον λόγο, γιατί είμαστε καλοί οδηγοί και ξέρουμε που να φρενάρουμε, ειδικά όταν είναι βρεγμένο το οδόστρωμα και ειδικότερα όταν είναι ο πρώτος γύρος του αγώνα.

«Αλλά κάποιοι οδηγοί δεν κατάφεραν να το κάνουν. Το εκνευριστικό γεγονός είναι ότι περιμένεις περισσότερα όταν αγωνίζεσαι με τους κορυφαίους οδηγούς για τις πρώτες θέσεις του αγώνα. 

«Αλλά δεν αγωνίζονται τόσο συχνά, πολλές φορές είναι μόνοι τους κι όχι πίσω από πολλά μονοθέσια, τουλάχιστον όχι όσο είμαστε εμείς. Οπότε μπορεί απλώς να μην το περιμένουν και πρέπει να μάθουν λίγα πράγματα ακόμη.»

Στη συνέχεια ο Norris αποκάλυψε ότι ο Bottas απολογήθηκε στον ίδιο για το λάθος του, αλλά θεωρούσε σίγουρο ότι ο οδηγός της Mercedes έπρεπε να δεχθεί ποινή, όπως και τελικά έγινε:

«Μου ζήτησε συγγνώμη. Αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι, φυσικά, οπότε αυτό είναι το χειρότερο σημείο. Αλλά φυσικά πρέπει να δεχθεί ποινή. Εγώ πήρα ποινή στο συμβάν με τον Perez, όταν τον ακούμπησα ελαφρά. 

«Σήμερα με πέταξε εντελώς εκτός αγώνα, με έστειλε πάνω στον Max. Ήταν ένα μεγάλο ατύχημα. Είναι πολύ πιο επικίνδυνο από το να στείλεις έναν άλλον οδηγό στο χαλίκι και φυσικά πολύ πιο επικίνδυνη οδήγηση απ’ότι έκανα εγώ. Αξίζει σίγουρα μία πολύ μεγαλύτερη ποινή.»

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
10
Shares
Previous Article
Verstappen

Verstappen: Άσχημο που έμεινα ξανά εκτός από μια Mercedes

Next Article
Vettel

Αποκλείστηκε από το GP Ουγγαρίας ο Vettel

Related Posts