Έχασε πολύτιμους βαθμούς ο Rossi

Ο Valentino Rossi πιστεύει πως βαθμολογικά είναι σε «άσχημη κατάσταση», μετά και την δεύτερη εγκατάλειψή του για φέτος στον αγώνα του Mugello.

Μετά την pole position που πήρε χθες μπροστά στους εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες του, ο Rossi είχε μία σκληρή μάχη στον αγώνα με τον Jorge Lorenzo για την πρώτη θέση, πριν εγκαταλείψει λόγω μοτέρ.

Με τον Lorenzo να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Marquez για 0.019 δευτ., ο Ιταλός έμεινε πίσω από τον teammate του 37 βαθμούς.

Ο ίδιος δήλωσε πως είχε το ρυθμό να περάσει τον Lorenzo πριν ο κινητήρας του καταρρεύσει.

«Είναι πάντα κρίμα να έχεις πρόβλημα στον αγώνα, αλλά σε αυτόν τον αγώνα είναι ακόμα περισσότερο, γιατί ήμουν ανταγωνιστικός όλο το τριήμερο,» δήλωσε ο Rossi.

«Σίγουρα θα μπορούσα να παλέψω για τη νίκη. Ήμουν πίσω από τον Lorenzo, αλλά ειλικρινά πιστεύω πως είχα λίγο καλύτερο ρυθμό από αυτόν, οπότε θα μπορούσα να επιτεθώ.

«Αλλά δυστυχώς ο κινητήρας κατέρρευσε, νομίζω ήταν το ίδιο πρόβλημα που είχε αυτός στο warm-up. Είχαμε ανησυχήσει κάπως, μιας και αυτά τα προβλήματα δεν συμβαίνουν συνήθως.»

Και πρόσθεσε: «Είναι κρίμα για το πρωτάθλημα, γιατί δεν πήρα βαθμούς και ο Lorenzo με τον Marquez ήρθαν πρώτος και δεύτερος, αντίστοιχα.

«Και τώρα η απόσταση στη βαθμολογία από τη κορυφή είναι στους 37 βαθμούς, κάτι που είναι πολύ κακό, είναι μεγάλη η διαφορά.»

Έχοντας ήδη μία εγκατάλειψη φέτος στο Austin, ο Rossi έχασε ακόμα μία ευκαιρία για βαθμούς σε σχέση με τους Lorenzo και Marquez.

«Δυστυχώς έκανα ένα λάθος στο Austin, ο Lorenzo και ο Marquez έκαναν επίσης από ένα λάθος σε αυτούς τους έξι αγώνες, αλλά αυτή η εγκατάλειψη είναι πολύ κακή,» τόνισε ο 37χρονος.

«Έχει να χαλάσει η μοτοσυκλέτα μου από το Misano το 2007, εννέα χρόνια. Νομίζω πως κάτι πήγε στραβά και με τους δύο κινητήρες, τον δικό μου και του Lorenzo.

«Η διαφορά βρίσκεται ότι ο δικός του κατέρρευσε στο warm-up, και ο δικός μου στον αγώνα. Αλλά αυτά συμβαίνουν. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα παρά να κρατήσεις τα θετικά και να προσπαθήσεις την επόμενη φορά ξανά.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles