Εξήγησε τα αρνητικά σχόλια για την υποστήριξη της Yamaha ο Morbidelli

Franco Morbidelli, MotoGP race, Qatar MotoGP 28 March 202

Ο Franco Morbidelli ξεκαθάρισε τον λόγο για τον οποίο σχολίασε αρνητικά την υποστήριξη της Yamaha προς το πρόσωπό του μετά τον περασμένο αγώνα στο Qatar.

O Ιταλός, ο οποίος ολοκλήρωσε τον αγώνα εκτός βαθμών, παρά το ότι ήταν ο ταχύτερος σε δύο από τα τέσσερα Free Practice, φάνηκε αρχικά να αμφισβητεί την υποστήριξη της ομάδας προς τον ίδιο, όμως ανακάλεσε σε μεγάλο βαθμό τα σχόλια αυτά στα χθεσινά debriefings.

Ενώ μετά τον αγώνα είχε δηλώσει πως αναγνώριζε ότι δεν είναι η πρώτη επιλογή της ομάδας και ότι λόγω αυτού δεν γνώριζε πόσο θα βιαστεί η ομάδα να διορθώσει το πρόβλημα, ο Morbidelli υποβίβασε την σημαντικότητα των δηλώσεών του, λέγοντας:

«Ίσως μετά τον αγώνα να εξήγησα αυτά που είχα στο μυαλό μου με έναν κάπως σκληρό τρόπο, λόγω της αδρεναλίνης που προκλήθηκε από ένα τόσο κακό αποτέλεσμα και μια τόσο κακή αίσθηση. Αυτό που εννοούσα είναι ότι σίγουρα δεν είμαι στην κορυφή της λίστας τους, γιατί υπάρχουν οι εργοστασιακοί αναβάτες για τους οποίους πρέπει να νοιαστούν. Αυτό είναι σίγουρο.»

«Όλα είναι εντάξει, αλλά αυτό που είπα την Κυριακή είναι μόνο φυσικό. Μπορεί να μην είμαι ο πρώτος αναβάτης για την Yamaha, όμως αυτό είναι μόνο φυσικό γιατί απλά δεν είμαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι θυμωμένος με την Yamaha ή με κάποιον. Μετά τον αγώνα απλά αναρωτιώμουν [τι θα συμβεί] και αυτό απέδωσε στο να λάβω καλές απαντήσεις.»

Ο Ιταλός αναβάτης μίλησε περαιτέρω και για το τεχνικό πρόβλημα που αντιμετώπισε στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, αλλά και για την προσέγγιση του Grand Prix της Ντόχα από την ομάδα:

«Δεν μπορέσαμε να καταλήξουμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος της μηχανής το οποίο μας έκανε τόσο αργούς στον αγώνα. Μπορούσαμε να δούμε ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με το σύστημα εκκίνησης στο grid, αλλά από ό,τι φαίνεται επιλύθηκε και τελικά δούλεψε στον αγώνα.»

«Όμως η αίσθησή μου πάνω στην μηχανή ήταν κακή και η επίδοσή μου ακόμα χειρότερη, οπότε θα αλλάξουμε κάθε μέρος για το οποίο έχουμε αμφιβολίες ώστε να μπούμε στο αγωνιστικό τριήμερο με έναν «καθαρό καμβά» ή κάτι τέτοιο.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
4
Shares
Previous Article

Στο Rally Ακρόπολις ο Sebastien Loeb με ιδιωτική συμμετοχή

Next Article

GP Ντόχα - FP1: Πρωτιά για Aleix Espargaro, θέματα για Morbidelli

Related Posts