Έξοδος και τούμπα για τον Neuville (+photo/video)

Neuville Rally Πορτογαλίας
2021 FIA World Rally Championship Round 04, Rally de Portugal 20-23 May 2021 Thierry Neuville, Martijn Wydaeghe, Hyundai i20 Coupe WRC Photographer: Dufour Fabien Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Μία άσχημη έξοδο έκρυβε η πρώτη μέρα του Rally Πορτογαλίας για τον Thierry Neuville, ο οποίος τούμπαρε το i20 στην έβδομη ειδική της ημέρας, λίγα χιλιόμετρα πριν τον τερματισμό.

Ο Neuville μπήκε στην έβδομη ειδική της πρώτης ημέρας του Rally Πορτογαλίας, έχοντας την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη του αγώνα, πίσω από τους δύο teammates του στην Hyundai, Dani Sordo και Ott Tanak, στο 1-2-3 της κορεάτικης ομάδας.

Όμως μερικά χιλιόμετρα πριν το τέλος της ειδικής, ο Βέλγος μπήκε με υπερβολική ταχύτητα σε μία αριστερή στροφή, χτύπησε σε έναν κορμό δέντρου στην εξωτερική και τούμπαρε το i20. Οι θεατές και οι κριτές που βρίσκονταν κοντά στο σημείο, κατάφεραν να επαναφέρουν το αυτοκίνητο και ο Neuville ολοκλήρωσε την ειδική.

Neuville Rally Πορτογαλίας
2021 FIA World Rally Championship
Round 04, Rally de Portugal
20-23 May 2021
Thierry Neuville
Photographer: Austral
Worldwide copyright: Hyundai Motorsport GmbH

Η ζημιά όμως που είχε προκληθεί ήταν σημαντική, με την πίσω δεξιά γωνία του i20 να έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά, με τον τροχό να έχει στραβώσει και την ανάρτηση να έχει καταρρεύσει. Σαν να μην έφτανε αυτό, είχε προκληθεί και κλατάρισμα στον πίσω αριστερό τροχό.

Ο οδηγός της Hyundai σταμάτησε μετά το τέλος της ειδικής στην άκρη του δρόμου, προσπαθώντας να επιδιορθώσει τη ζημιά, όμως δεν μπορούσε να κάνει πολλά κι έδωσε πρόωρο τέλος στην ημέρα. Ο Neuville κι ο συνοδηγός του, θα προσπαθήσουν να επιδιορθώσουν τη ζημιά που προκλήθηκε, ώστε να συνεχίσει στην όγδοη και τελευταία ειδική της ημέρας για το Rally Πορτογαλίας, την υπερειδική Lousada

Αξίζει να σημειωθεί πως επειδή ο Neuville έκανε αρκετό χρόνο για να επανέλθει στην αγωνιστική γραμμή, ο Elfyn Evans που ακολουθούσε το Hyundai στην ειδική, κόλλησε για λίγα χιλιόμετρα στην σκόνη κι έχασε σημαντικό χρόνο, ο οποίος κατά πάσα βεβαιότητα θα του δοθεί από τους αγωνοδίκες στο τέλος της ημέρας.

Δείτε εικόνες και βίντεο από το ατύχημα του Neuville στα παρακάτω tweet:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

Sainz: Είμαστε πολύ κοντά στην κορυφή

Next Article
Tanak Rally Πορτογαλίας

Rally Πορτογαλίας - 1η Μέρα: Προβάδισμα Tanak, δράμα για Neuville

Related Posts