Εξωπραγματική προσφορά της Aston Martin στον Newey

AUSTIN, TEXAS – OCTOBER 22: Adrian Newey, the Chief Technical Officer of Red Bull Racing looks on, on the grid during the F1 Grand Prix of United States at Circuit of The Americas on October 22, 2023 in Austin, Texas. (Photo by Mark Thompson/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202310230130 // Usage for editorial use only //

Η ομάδα της Aston Martin, μέσω του προέδρου της, Lawrence Stroll, έχει κάνει μια άκρως δελεαστική πρόταση στον θρυλικό σχεδιαστή της Red Bull, Adrian Newey.

Οι δύσκολες καταστάσεις που επικρατούν στην ομάδα της Red Bull, έχουν φέρει αρκετά από τα μεγάλα ονόματα της ομάδας να κοιτάζουν το μέλλον τους εκτός της αυστριακής ομάδας. Ο Max Verstappen φέρεται να έχει συζητήσεις με την Mercedes, ενώ εσχάτως προέκυψε θέμα φυγής και του υπεύθυνου σχεδιαστή της ομάδας, του σπουδαίου Adrian Newey.

O Βρετανός μηχανικός αποτελεί μάλλον τον πιο σημαντικό σχεδιαστή της σύγχρονης εποχής της Formula 1 και είναι ένας από τους θεμελιωτές της Red Bull, με τα δημιουργήματά του να έχουν κατακτήσει επτά τίτλους σε 14 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων και των τριών τελευταίων πρωταθλημάτων. Παρότι υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέσα στο 2023, οι εσωτερικές τριβές, έχουν φέρει ένα αβέβαιο κλίμα στην ομάδα και ο Newey φέρεται να είναι ένας από τους ανθρώπους των Ταύρων που εξετάζει τις εναλλακτικές του.

Η πιθανή φυγή του Newey όπως είναι φυσικό, έχει δημιουργήσει εγρήγορση στις άλλες ομάδες και αυτή που φέρεται να έχει δώσει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η ομάδα της Aston Martin. Αυτό καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού τύπου έχει καταθέσει, μέσω του αφεντικού της ομάδας, Lawrence Stroll, μια απίθανη οικονομική πρόταση στον Βρετανό, ενόψει και της επικείμενης αλλαγής στους κανονισμούς της F1.

Εκτός από το οικονομικό κομμάτι, όπου η πρόταση αγγίζει τις απολαβές των πιο ακριβοπληρωμένων οδηγών του grid, η πρόταση της Aston Martin βασίζεται και στο γεγονός ότι ο Newey δεν θα χρειαστεί να αλλάξει σημαντικά περιβάλλον, καθώς το εργοστάσιο της είναι αρκετά κοντά σε αυτό της Red Bull, στην κεντρική Αγγλία, ενώ η επικείμενη συνεργασία της με την Honda θα δώσει την ευκαιρία στον Newey να συνεχίσει την συνεργασία του με την ίδια φιλοσοφία κατασκευής μονάδων ισχύος, που έχει μέχρι τώρα στην Red Bull.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Rally Σαφάρι - 2η Μέρα: Masterclass Rovanpera και 1-2-3 η Toyota

Next Article

Rally Σαφάρι - 3η Μέρα: Κρατά μπροστά ο Rovanpera, προβλήματα για όλους τους άλλους

Related Posts