Εύσημα στην Alfa Romeo Sauber κι αυτοκριτική από τον Leclerc

Charles Leclerc (MON) Alfa Romeo Sauber C37 at Formula One World Championship, Rd3, Chinese Grand Prix, Qualifying, Shanghai, China, Saturday 14 April 2018.

Ο Charles Leclerc εμφανίζεται ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοση της ομάδας του και την εξέλιξή της, παρά το δύσκολο Σαββατοκύριακο στην Ουγγαρία.

Ο Leclerc έδωσε τα εύσημα στην ομάδα του, για την πολύ καλή δουλειά, στον τομέα της εξέλιξης του μονοθεσίου μέχρι σήμερα, καθώς όπως κι ο ίδιος τονίζει, η αρχή της χρονιάς ήταν δύσκολη για την ομάδα.

«Είμαι χαρούμενος. Μετά τους τρεις πρώτους αγώνες, αν μας λέγατε πως θα παλεύαμε σε τακτική βάση για το Q3 στο τέλος του πρώτου μισού, δεν θα το πιστεύαμε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος με την πρόοδο που έχουμε κάνει».

Ο οδηγός της Alfa Romeo Sauber, μιλώντας για τον αγώνα στο Hungaroring, ανέφερε πως η εγκατάλειψή του ήταν απόρροια της επαφής που είχε με τις Force India στην πρώτη στροφή.

«Βασικά στη στροφή1, ήμουν ανάμεσα στον Checo και τον Esteban. Πιστεύω, για να είμαι ειλικρινής, απλώς δεν με είδαν. Δε μπορούσα να κάνω τίποτα, δε μπορούσα να κάνω πίσω, γιατί υπήρχαν προφανώς μονοθέσιο αρκετά κοντά μου από πίσω και σε κάθε περίπτωση οι τροχοί μου ήταν μπροστά από τους πίσω τροχούς τους.

«Απλά είχαμε επαφή και ένα κομμάτι μπήκε στον αεραγωγό μου. Αυτό κατέστρεψε το ψυγείο μου και έτσι τελείωσε ο αγώνας μου».

Τέλος, ο Μονεγάσκος έκανε και την αυτοκριτική του, σχολιάζοντας πως πρέπει να βελτιωθεί στις εναλλασσόμενες συνθήκες, παραδεχόμενος πως η απόδοσή του ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

«Αισθάνομαι πολύ πιο σίγουρος στο μονοθέσιο. Υπάρχουν σίγουρα πολλά πράγματα που μπορώ ακόμη να βελτιώσω. Οι ενδιάμεσες συνθήκες, όταν είναι μισό βρεγμένο – μισό στεγνό, δεν οδηγώ καλά αυτή τη στιγμή σε τέτοιες συνθήκες. Είμαι είτε για βρεγμένο είτε για στεγνό και όχι για το ενδιάμεσο και πρέπει να δουλέψω πάνω σε αυτό».

Πηγή: formula1.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Checking The Pacenotes - Season 3 - Rally Φινλανδίας

Next Article

Δοκιμές Hungaroring - 1η Μέρα: Giovinazzi στην κορυφή

Related Posts