Ο επικεφαλής αγωνιστικών δραστηριοτήτων της F1, Ross Brawn τόνισε πως όλα τα ενδεχόμενα τίθενται επί τάπητος, ακόμα και να γίνουν Grand Prix τον Αύγουστο και να διαρκούν δύο, όχι τρεις μέρες.

Η ακύρωση της πρεμιέρας στην Αυστραλία εξαιτίας του κορονοϊού, και η αναβολή των αγώνων σε Μπαχρέιν και Βιετνάμ δεν θα είναι οι μόνες αλλαγές στο φετινό καλεντάρι της Formula 1.

Σίγουρα θα ακολουθήσει η αναβολή των αγώνων σε Ολλανδία και Ισπανία, αν και φαίνεται πως οι Καταλανοί δεν θα δουν την πίστα τους στο πρόγραμμα, εφόσον το πρωτάθλημα συνεχιστεί στις 7 Ιουνίου, στο Μπακού.

Μιλώντας στο Sky Sports F1, ο Ross Brawn έδωσε μία σαφή εικόνα για τα πλάνα που έχει το σπορ για την επόμενη μέρα:

«Πιστεύω πως αν εκμεταλλευτούμε το διάλειμμα του Αυγούστου, έχουμε βρει μερικά Σ/Κ για να γίνουν αγώνες. Και πιστεύω πως μπορούμε να φτιάξουμε ένα καλό πρόγραμμα για το υπόλοιπο της χρονιάς.

«Θα είναι διαφορετικό, αλλά θα έχουμε έναν ικανοποιητικό αριθμό αγώνων, και θα είναι συναρπαστικοί. Οπότε, ναι μεν η χρονιά θα ξεκινήσει πιο αργά, αλλά πιστεύω πως θα είναι εξίσου διασκεδαστική.»

Και συνέχισε:

«Ένα από τα πράγματα που έχουμε συζητήσει είναι το ενδεχόμενο διήμερων Grand Prix, και για αυτό μπορεί να έχουμε τριπλούς αγώνες διάρκειας δύο ημερών.

«Αυτό που χρειαζόμαστε από τις ομάδες τώρα είναι να φανούν ευέλικτες, πρέπει να μας δώσουν το περιθώριο να κάνουμε τέτοια πράγματα. Κι αυτό, γιατί βρισκόμαστε σε πολύ ιδιαίτερες καταστάσεις, και πρέπει να βεβαιωθούμε ότι θα υπάρχουν καλές οικονομικές ευκαιρίες για τις ομάδες.»

Πώς θα μπορούσε να είναι το ανανεωμένο πρόγραμμα, σύμφωνα με το μέχρι τώρα ρεπορτάζ:

ΗμερομηνίαΑγώνας
7 ΙουνίουΑζερμπαϊτζάν
14 ΙουνίουΚαναδάς
28 ΙουνίουΓαλλία
5 ΙουλίουΑυστρία
19 ΙουλίουΜ. Βρετανία
2 ΑυγούστουΟυγγαρία
16 ΑυγούστουΟλλανδία
30 ΑυγούστουΒέλγιο
6 ΣεπτεμβρίουΙταλία
20 ΣεπτεμβρίουΣιγκαπούρη
27 ΣεπτεμβρίουΡωσία
11 ΟκτωβρίουΙαπωνία
25 ΟκτωβρίουΗΠΑ
1 ΝοεμβρίουΜεξικό
7 ΝοεμβρίουΒραζιλία
22 ΝοεμβρίουΚίνα
29 ΝοεμβρίουΒιετνάμ
6 ΔεκεμβρίουΜπαχρέιν
13 ΔεκεμβρίουΆμπου Ντάμπι

Πηγή: Autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles