Η FIA προχώρησε σε μερικές σημαντικές αλλαγές στους αγωνιστικούς και τεχνικούς κανονισμούς της F1 ενόψει 2019.

Πιο συγκεκριμένα στην τελευταία συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού πάρθηκαν οι εξής αποφάσεις:

1) Πλέον οι οδηγοί που τιμωρούνται με ποινές πάνω από 15 θέσεων στο grid, δηλαδή μετά από αλλαγές στην μονάδα ισχύος, θα ταξινομούνται στη σειρά εκκίνησης ανάλογα με τον χρόνο τους στις κατατακτήριες. Αυτό γίνεται τόσο για να δοθεί μεγαλύτερο ενδιαφέρον στις κατατακτήριες, όσο και για να αποφευχθούν καταστάσεις όπως αυτή του πρόσφατου Ρωσικού Grand Prix, όπου 4 μονοθέσια βρέθηκαν πολλή ώρα πριν την έναρξη του FP1 στο τέλος του pitlane, ώστε να χρησιμοποιήσουν πρώτοι τα νέα μέρη της κινητήριας μονάδας και να έχουν καλύτερη θέση στο grid. H FIA διευκρίνισε πάντως ότι όποιος οδηγός βρεθεί εκτός 107% ή δεν σημειώσει χρόνο στις κατατακτήριες και του δοθεί άδεια από τους αγωνοδίκες να τρέξει, θα ξεκινήσει από το τέλος του grid.

2) Με δεδομένο ότι οι νέες εμπρός πτέρυγες που θα εισαχθούν το 2019 θα είναι πιο βαριές, το κατώτερο όριο βάρους αυξήθηκε κατά 3 κιλά, στα 743.

3) Οι διαδικασίες που ακολουθούνται για τον ανεφοδιασμό των μονοθέσιων θα πρέπει να είναι ίδιες και κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν και κατά τη διάρκεια της σεζόν.

4) Στο τέλος των περιόδων του Αυτοκινήτου Ασφαλείας, οι κίτρινες σημαίες θα παραμένουν μέχρι το πρώτο μονοθέσιο να περάσει την γραμμή ελέγχου.

5) Επιτρέπεται η απεριόριστη χρήση προσομοιώσεων σε CFD που αφορούν τα μονοθέσια του 2021.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
Send message via your Messenger App