Έναν επιπλέον βαθμό για τον οδηγό που θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα αναμένεται να εισαγάγει η παγκόσμια ομοσπονδία στο πρωτάθλημα της F1.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, προτάθηκε η ιδέα για κατάκτηση ενός βαθμού από τον οδηγό που θα σημειώσει τον ταχύτερο γύρο κατά τη διάρκεια ενός αγώνα της Formula 1.

H ιδέα κατατέθηκε για ηλεκτρονική ψηφοφορία στα μέλη της Επιτροπής του σπορ και αναμένεται να ψηφιστεί την ερχόμενη Δευτέρα. Παράλληλα έχει ήδη λάβει την έγκριση από το Strategy Group, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο βαθμός θα δίνεται μόνο σε οδηγούς που έχουν τερματίσει στην βαθμολογούμενη δεκάδα.

Αυτό θα γίνει προκειμένου να σταματήσει η συνήθεια των οδηγών που βρίσκονται στις πίσω θέσεις της κατάταξης και κάνουν pitstop ώστε να βάλουν φρέσκα ελαστικά για τους τελευταίους γύρους του αγώνα.

Τελευταία φορά που ίσχυε στην Formula 1 η απόδοση ενός βαθμού για τον ταχύτερο γύρο στον αγώνα, ήταν το 1959, με την κατάργηση του να ισχύει μέχρι τώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου συζητήθηκε κι η απονομή ενός βαθμού στον οδηγό που θα κατακτά την pole position, όμως η πρόταση απορρίφθηκε από τα μέλη του.

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles