Με επίσημη ανακοίνωσή της σήμερα, η Formula 1 επιβεβαίωσε τους πρώτους οκτώ αγώνες για την ανασχεδιασμένη φετινή σεζόν, λόγω φυσικά της πανδημίας του COVID-19.

Η σεζόν θα ανοίξει στην Αυστρία στις 5 Ιουλίου, ενώ μια εβδομάδα αργότερα θα πραγματοποιηθεί και δεύτερος αγώνας στο Red Bull Ring. Στις 19 Ιουλίου ο θίασος της F1 ταξιδεύει στον Hungaroring για έναν μόνο αγώνα, ο οποίος θα ακολουθηθεί από ένα κενό μιας εβδομάδας.

Η αγωνιστική δράση θα συνεχιστεί στις 2 Αυγούστου στο Silverstone, με ακόμα έναν αγώνα επί Βρετανικού εδάφους μια εβδομάδα μετά, για να συνεχίσει στην Ισπανία, το Βέλγιο και την Μόντσα στις 16, 30 Αυγούστου και 6 Σεπτεμβρίου αντίστοιχα.

Τα πρωταθλήματα της Formula 2 και 3 θα ακολουθήσουν το ίδιο καλεντάρι, ενώ ένα πρόγραμμα 15-18 αγώνων παραμένει ο βασικός στόχος, πριν την ολοκλήρωση της σεζόν τον Δεκέμβριο.

Οι οκτώ αυτοί αγώνες αναμένεται να διεξαχθούν «κεκλεισμένων των θυρών», καθώς οι διάφορες χώρες θα έχουν διαφορετικά μέτρα σε ισχύ.

Η ανακοίνωση κλείνει διατυπώνοντας την προσήλωση της Formula 1 στην διασφάλιση της υγείας και ασφάλειας όλων όσων εμπλέκονται.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles