Το ενδιαφέρον μιας νέας ομάδας για πιθανή είσοδο στο πρωτάθλημα της Formula 1 από το 2021, αποκάλυψε το Racefans.net.

Σύμφωνα με πληροφορίες του βρετανικού σάιτ και του δημοσιογράφου του, Dieter Rencken, η ομάδα με την επωνυμία Panthera Team Asia F1 διαθέτει εργοστασιακές εγκαταστάσεις κοντά στην πίστα του Silverstone κι έχει ήδη καλύψει αρκετές θέσεις για την κατασκευή ενός μονοθεσίου Formula 1.

Ένας εκ των ιδρυτών της ομάδας είναι ο Benjamin Durand, ο οποίος έχει υπάρξει στο παρελθόν διευθυντής της SMP Racing και της BR Engineering, κατά τη διάρκεια της συμμετοχής τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα αντοχής, ενώ σε αυτήν βρίσκεται κι ο Tim Milne (Renault, Honda, Super Aguri, Toyota, Manor), ως επικεφαλής του τμήματος αεροδυναμικής.

Επίσης η ομάδα φέρεται να έχει ήδη κλείσει τις θέσεις του τεχνικού και του αγωνιστικού διευθυντή, καθώς και συμφωνίες με αρκετές προμηθεύτριες για την παραγωγή μερών του μονοθεσίου, ακολουθώντας το μοντέλο της Haas. Παρόλα αυτά, όσο το τελικό πλαίσιο των κανονισμών του 2021 δεν έχει οριστικοποιηθεί, τίποτα από τα παραπάνω δεν είναι τελεσίδικο.

Από την πλευρά της ομοσπονδίας, δεν έχει γίνει καμία επίσημη κρούση για πιθανή είσοδο της ομάδας, ενώ ούτε η ίδια η FIA δεν έχει καταθέσει καμία πρόσκληση σε νέες ομάδες για συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα του 2021. Παρόλα αυτά, με την δημοσιοποίηση των τελικών κανονισμών, αυτό αναμένεται να γίνει πραγματικότητα.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X