Οι διεργασίες για την συμπλήρωση του παζλ αναφορικά με το φετινό πρόγραμμα του πρωταθλήματος της F1 συνεχίζονται, με τις τελευταίες εξελίξεις να δείχνουν πιθανή επιστροφή της Πορτογαλίας μετά από 24 χρόνια.

Οι συζητήσεις ανάμεσα στους υπεύθυνους της F1 και της πίστας του Algarve δεν ανήκουν τελικά στην σφαίρα της φαντασίας, αλλά αποτελούν πραγματικότητα, όπως διαβεβαίωσε ο υπεύθυνος τύπου του σιρκουί στον διεθνή τύπο.

Αναλυτικότερα οι δηλώσεις του:

«Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την FOM και πραγματοποιούμε διαπραγματεύσεις. Όπως τόνισε και ο Ross Brawn, υπάρχει η πιθανότητα να γίνει αγώνας εδώ.»

«Προς το παρόν τίποτα δεν επιβεβαιώνεται, ωστόσο γνωρίζουμε ότι υπάρχει θέληση ανάμεσα στις ομάδες, ώστε να προστεθεί η Πορτογαλία στο καλεντάρι, εργαζόμαστε πολύ σκληρά και κάνουμε τα πάντα ούτως ώστε να φέρουμε την F1 στην πίστα μας. Είμαστε η επιλογή που θέλουν όλοι από άποψη τοποθεσίας, πίστας, έχουμε μεγάλες εγκαταστάσεις που επιτρέπουν μεγαλύτερες αποστάσεις ασφαλείας, το κλίμα, τα ξενοδοχεία, και τον μικρό αντίκτυπο του COVID-19 στην χώρα μας. Οποιαδήποτε απόφαση θα λάβει χώρα μέσα στον Ιούλιο».

Οι πληροφορίες που υπάρχουν την δεδομένη χρονική στιγμή αναφέρουν ότι η λύση του Portimao εξετάζεται ως εναλλακτική του Ρωσικού Grand Prix. Ο σχεδιασμός προβλέπει διπλό αγώνα στο Sochi στις 27 Σεπτεμβρίου και τις 4 Οκτωβρίου, εντούτοις η ρευστότητα της κατάστασης με τον COVID-19 στην Ρωσία θέτει σε αμφιβολία το υφιστάμενο πλάνο. Για τον λόγο αυτό φαίνεται να εξετάζεται το Algarve, το οποίο φαντάζει ιδανικό από κάθε άποψη για την διοργάνωση αγώνων, τηρουμένων των αναλογιών.

Πηγή: Motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles