Στο Άμπου Ντάμπι πέφτει η αυλαία του φετινού πρωταθλήματος F1 της F1aXion, με το πρωτάθλημα των κατασκευαστών να αναζητά τον τελικό του αποδέκτη.

Η Yas Marina υποδέχεται τους 20 οδηγούς της F1aXion για το φινάλε της φετινής χρονιάς, σε έναν αγώνα-ορόσημο για τον θεσμό, αφού θα είναι κι ο τελευταίος του Λευτέρη Αξιώτη στην F1, μετά από 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο grid.

Παράλληλα, κρίνεται και το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, με τη McLaren πλέον πρώτη και με τον τίτλο του φαβορί, αφού διατηρεί ένα προβάδισμα 21 βαθμών (401) έναντι της Force India (380).

Η πίστα του Άμπου Ντάμπι είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα ‘Tilkedrome’: μεγάλη ευθεία για προσπεράσματα (ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο το μήκος της), διαδοχικές στροφές μέσης ταχύτητας που ακολουθούνται από κλειστές καμπές με τρομερές απαιτήσεις σε μηχανική πρόσφυση και κάθετη δύναμη, και εκνευριστικά πολλά σημεία φρεναρίσματος που «σπάνε» τον ρυθμό.

Ως χάραξη δεν ευνοεί το προσπέρασμα, παρά μόνο στη μεγάλη πίσω ευθεία, ή στην επόμενη που ακολουθεί μετά το σικέιν, η οποία έχει και ζώνη DRS.

Η τελική ταχύτητα δεν είναι αυτοσκοπός, γιατί το 2ο και ειδικά το 3ο sector έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις από τα αεροδυναμικά, και το στήσιμο με γνώμονα τα πολλά χλμ/ώρα θα κοστίσει στα άλλα 2/3 του γύρου.

Όλα θα φανούν απόψε, στις 21:15, στο κανάλι της F1aXion στο YouTube.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X