Στο Τέξας κατευθύνεται η F1aXion για τον 15ο αγώνα της φετινής σεζόν, με το πρωτάθλημα κατασκευαστών να μένει ακόμα ανοιχτό.

Ο τίτλος των οδηγών κρίθηκε και μαθηματικά στη Suzuka, με τον Γιώργο Μανουσάκη να στέφεται 4 φορές πρωταθλητής, όμως εκείνος των κατασκευαστών είναι διαθέσιμος, με τις Force India, McLaren και Mercedes να παλεύουν για το στέμμα.

Στην COTA, την πίστα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για την F1 το 2012, οι οδηγοί θα έρθουν αντιμέτωποι με ένα μείγμα Silverstone και… Monza, αφού το πρώτο κομμάτι αποτελείται από συνεχόμενες, διαδοχικές στροφές υψηλής και μέσης ταχύτητας, ενώ στο πίσω μέρος κυριαρχεί η μεγάλη ευθεία, προτού κλείσει ο γύρος με το κλειστό και απαιτητικό τρίτο sector.

Η ιδιαίτερη φύση της Κ1, που είναι ανηφορική και σχεδόν «τυφλή» για τους οδηγούς, είναι κάτι που ειδικά στην εκκίνηση θα παίξει τον ρόλο του.

Οι κατατακτήριες δεν είναι ιδιαίτερα σημαντικές για το αποτέλεσμα του αγώνα, αφού ευνοείται το προσπέρασμα στις δύο ευθείες, αν και το να βρίσκεσαι στον καθαρό αέρα στο 1ο sector είναι κρίσιμο στις μάχες που θα δώσεις.

Δείτε εδώ τον αγώνα στις 21:15:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles