Στο Μεξικό και το Autodromo Hermanos Rodriguez συνεχίζεται το πρωτάθλημα F1 της F1aXion, τρεις αγώνες πριν το τέλος της φετινής σεζόν.

Η μάχη για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών παραμένει ανοιχτή, με τη Force India να έχει 362 βαθμούς (1η θέση), ενώ ακολουθούν οι McLaren (339) και Mercedes (279). Το φαβορί είναι η ομάδα του Silverstone, αλλά οι διαφορές είναι τέτοιες που ευνοούν την ανατροπή.

Η πίστα του Μεξικού είναι μία διαδρομή που μπορεί να προσφέρει ενδιαφέροντες αγώνες, αφού συνδυάζει τις μεγάλες ευθείες, αλλά και τα πιο τεχνικά κομμάτια. Το τρίτο sector, το οποίο περνά από το γήπεδο baseball ‘Foro Sol’, είναι ένα ιδιαίτερα δύσκολο σημείο, που θα δοκιμάσει σίγουρα τη μηχανική πρόσφυση των μονοθέσιων, πριν βγουν ξανά στην ευθεία εκκίνησης/τερματισμού, η οποία μοιάζει σχεδόν… ατέλειωτη.

Τα ελαστικά δεν καταπονούνται ιδιαίτερα, παρά τα έντονα σημεία φρεναρίσματος κατά τη διάρκεια του γύρου, για αυτό κι είναι διαθέσιμες οι πλέον μαλακές γόμες της Pirelli.

Το μεγάλο «στοίχημα» για τους οδηγούς απόψε (21:15 ξεκινά η μετάδοση) θα είναι να βρουν την χρυσή τομή ανάμεσα σε τελική ταχύτητα και αρκετή κάθετη δύναμη για τα πιο κλειστά, μεσαίας ή αργής ταχύτητας κομμάτια, που μπορούν να απογειώσουν ή να καταστρέψουν τον γύρο τους.

Η F1aXion συνεχίζεται, το μεγάλο φινάλε πλησιάζει, και η αγωνία είναι στα ύψη.

 

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles