Φαβορί η Red Bull σε Ίμολα και Πορτιμάο, σύμφωνα με την Mercedes

2021 Bahrain Grand Prix, Sunday – LAT Images

Δυσκολίες αναμένουν να έχουν οι άνθρωποι της Mercedes στου επόμενους αγώνες της Formula 1, σε Ίμολα και Πορτογαλία, προβάλλοντας ως ξεκάθαρο φαβορί την Red Bull.

Ο Lewis Hamilton πήρε μία σπουδαία νίκη για την ομάδα της Mercedes στο εναρκτήριο Grand Prix της χρονιάς στο Μπαχρέιν, κρατώντας πίσω του την Red Bull του Max Verstappen, παρότι αυτός ξεκίνησε από την pole position.

Παρόλα αυτά, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Andrew Shovlin ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η W12 δεν αναμένεται να έχει την ίδια ταχύτητα στις επόμενες πίστες που θα επισκεφτεί η Formula 1, δείχνοντας την RB16B ως πιο δυνατή σε αυτές. Πιο αναλυτικά δήλωσε:

«Δεν νομίζω ότι είμαστε εξίσου ικανοί στις γρήγορες στροφές και τόσο η Ίμολα, όσο και το Πορτιμάο έχουν αρκετές τέτοιες. Είναι ένας τομέας όπου στην Red Bull, έχουν το πλεονέκτημα για την ώρα. 

«Έχουμε δει τόσο στις χειμερινές δοκιμές, όσο και κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ότι το μονοθέσιό τους λειτουργεί πολύ καλά. Δεν μοιάζουν να έχουν κανένα μειονέκτημα για την ώρα. Ελπίζουμε πάντως  ότι θα βρούμε περισσότερες πίστες που μας ταιριάζουν.

«Το Μπαχρέιν είναι ένα σιρκουί που δεν είναι αντιπροσωπευτικό. Τα πίσω ελαστικά φθείρονται πολύε κι ο άνεμος είναι πολύ δυνατός, φτάνει τα 30 ή και τα 40 χλμ/ώρα, κάτι που δύσκολα θα βρούμε σε πολλούς άλλους αγώνες σε μία κανονική σεζόν.»

Δείτε επίσης:

Τέλος, ο Shovlin αναφέρθηκε και στην εξέλιξη του φετινού μονοθεσίου της Mercedes και στα σημεία που θα πρέπει να επικεντρωθούν οι άνθρωποι της ομάδας, καθώς το μονοθέσιο απέχει σημαντικά από το να φτάσει στο μέγιστο της απόδοσής του:

«Όταν εξελίσσεις ένα μονοθέσιο, υπάρχουν πολλοί τομείς που πρέπει να βρεις απόδοση και στους περισσότερους δεν πιστεύω ότι έχουμε βρει το μέγιστο. Έχουμε να δουλέψουμε σκληρά για να βρούμε απόδοση στους επόμενους αγώνες, όμως πιστεύω ότι θα είναι δύσκολοι.

«Σε τέτοια σιρκουί υπάρχουν στοιχεία που θα μας βάλουν σε σωστή κατεύθυνση, καθώς δυσκολευτήκαμε στο Μπαχρέιν με τα πίσω ελαστικά, αλλά θεωρητικά δεν θα έχουμε το ίδιο πρόβλημα. Όμως οι γρήγορες στροφές δεν είναι κάτι που απλά μπορούμε να σκεφτούμε ότι θα έχουμε κάποιο πλεονέκτημα.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
5
Shares
Previous Article

Πρόταση για τη διεξαγωγή του Ράλλυ Ακρόπολις στη Στερεά Ελλάδα

Next Article

The Undercut - S1E1 - 2021 Bahrain GP

Related Posts