Χρήση tokens ετοιμάζεται να κάνει η Ferrari στην Monza

SPA FRANCORCHAMPS (BELGIO) © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Η Ferrari είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει κάποια από τα tokens της για το Ιταλικό GP, αλλά δεν θεωρεί πως στην Monza θα κάνει κάτι το εκπληκτικό.

Η ομάδα του Maranello έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην απόδοση του κινητήρα της, αν και θέλει δρόμο για να φτάσει αυτόν της Mercedes.

Έτσι, η Monza είναι μία καλή ευκαιρία για να κάνουν χρήση μερικών tokens, καθώς οι απαιτήσεις της πίστας σε τελική ταχύτητα είναι υψηλές.

Ωστόσο, ο αγωνιστικός διευθυντής της, Maurizio Arrivabene, τόνισε πως δεν θα είναι δραματική η αλλαγή: «Δουλεύουμε, αλλά στην Monza δεν θα φέρουμε τον «σούπερ κινητήρα». Θα χρησιμοποιήσουμε tokens, αλλά θα είναι λίγα. Οπότε δεν αξίζει να μιλάμε για μία τρομερή μονάδα ισχύος, είναι απλά ένας κινητήρας.»

Στο Spa, η Ferrari επέλεξα να επιστρέψει σε παλιότερες αεροδυναμικές ρυθμίσεις, λόγω των χαμηλών απαιτήσεων σε κάθετη δύναμη.

Ο Arrivabene δήλωσε: «Ξέρετε πως η Monza μοιάζει πολύ σε χαρακτηριστικά με το Spa, οπότε δεν ταιριάζει πολύ στο μονοθέσιό μας. Αυτό δεν σημαίνει πως θα το παρατήσουμε: θα πάμε και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Αλλά πηγαίνουμε εκεί γνωρίζοντας πως δεν θα είμαστε φαβορί. Λυπάμαι για αυτό γιατί είναι το Ιταλικό GP, αλλά θέλω να είμαι ρεαλιστής. Δεν θέλω να παραπλανήσω τους οπαδούς, οπότε λέω τα πράγματα όπως είναι. Αν μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση θα ήμουν πανευτυχής, αλλά δεν είμαστε το σημείο αναφοράς εδώ.» 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Βελγίου - Η αξιολόγηση οδηγών και κατασκευαστών

Next Article

Δοκιμές με κλειστά cockpits θα διεξάγει η FIA

Related Posts