Η FIA και η F1 επεξεργάζονται μέτρα για να αποτρέψουν τη δημιουργία ομάδων Β των μεγάλων δυνάμεων της F1.

Το εν λόγω θέμα ήρθε ξανά στο προσκήνιο, όταν κατά την προσπάθεια διάσωσης κι εξαγοράς της Force India, οι Renault, Williams και McLaren εξέφρασαν τους φόβους τους, πως η ομάδα που θα προκύψει θα είναι «ομάδα Β» της Mercedes.

Από την πλευρά της FIA, ο Charlie Whiting αναφέρει πως η Ομοσπονδία εργάζεται πάνω στο θέμα, θέλοντας να καλύψει τα κενά στους κανονισμούς, που υπάρχουν από την εποχή που ξεκίνησε η συνεργασία FerrariHaas.

«Είναι κάτι για το οποίο θα έπρεπε να ανησυχούμε και είναι κάτι το οποίο θα συζητήσουμε. Το ξεκίνησε η σχέση μεταξύ Ferrari και Haas. Ξέραμε ακριβώς πως αυτό ήταν δυνατόν στην αρχή και υπήρχε ένα κενό στην αρχή, που έκλεισε για τις νέες ομάδες, ήταν αυτό που είχε η Haas τη δυνατότητα να κάνει, πολύ περισσότερη δουλειά από μια τωρινή ομάδα, πριν καθιερωθούν ως κανονική ομάδα.

«Αλλά τα πράγματα που ακούω για συμμαχίες μεταξύ υπαρχουσών ομάδων. Πιστεύω πρέπει να τα εξετάσουμε πολύ προσεκτικά».

Έντονη ανησυχία εκφράζει κι ο Zack Brown, ειδικά για την πιθανότητα καθιέρωσης της Force India ως ομάδας Β της Mercedes: «Ανησυχώ πολύ. Πιστεύω είναι ακριβώς αυτό που θα συμβεί αν η FIA και η F1 δεν εμπλακούν, καθώς θα δείτε εν τέλει τις μεγάλες ομάδες να εργάζονται πολύ πιο στενά με τις μικρές ομάδες, ψάχνοντας έναν διαφορετικό τρόπο να ξοδέψουν τα λεφτά τους.

«Κι αυτό πρέπει να διευθετηθεί και είναι χαρούμενος που η FIA και η F1 έχουν επίγνωση πως αυτή είναι η κατεύθυνση που θα έπαιρνε το άθλημα, αν δεν κάνουν κάτι γι’ αυτό. Είμαι πολύ ανήσυχος, αλλά σίγουρος πως θα κάνουν κάτι γι’ αυτό.

«Μας δόθηκαν διαβεβαιώσεις πως οι ομάδες Β θα διαχειρίζονται, γιατί εν τέλει απομακρύνεται από αυτό που πιστεύουμε πως είναι η F1: όλοι είναι κατασκευαστές, μετά αγοράζεις κινητήρες και τώρα αυτό πάει στο άλλο άκρο και πρέπει να απομακρυνθεί από το μέλλον της F1».

Πηγή: autosport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles