Φήμες για κατασκοπία πίσω από τον κινητήρα της Ferrari

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Ιταλία, η υπόθεση με την μονάδα ισχύος της Ferrari για το 2019, ξεκίνησε από μια ιστορία κατασκοπίας και διαρροής πληροφοριών μέσα από το Maranello.

Μια διαρροή πληροφοριών σχετικά με το τρόπο λειτουργίας της μονάδας ισχύος της Ferrari από το Maranello στους ανταγωνιστές της ήταν η αφορμή της έρευνας της FIA και τελικά του συμβιβασμού μεταξύ της Ιταλικής ομάδας και της ομοσπονδίας την περσινή σεζόν. Αυτό το σενάριο επικαλείται σημερινό δημοσίευμα της Ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μετά την νίκη του Charles Leclerc στη Monza το 2019, οι ανταγωνιστές της Ιταλικής ομάδας είχαν αρκετές απορίες σχετικά με το πως ο κινητήρας της Ferrari είχε τόση περισσότερη ιπποδύναμη σε σχέση με τους υπόλοιπους.

Το περασμένο φθινόπωρο, οι ανταγωνιστές της Ferrari, τους οποίους το ρεπορτάζ δεν κατανομάζει, έστειλαν ένα γράμμα στη FIA με στοιχεία και λεπτομέρειες για το πως ο κινητήρας της Ferrari λειτουργούσε και είχε περισσότερη ιπποδύναμη, με τρόπους που παραβιάζανε τους σχετικούς κανονισμούς. Αυτά τα στοιχεία πιθανολογείται πως ήρθαν στα χέρια τους από κάποιον που είχε πρόσβαση σε αυτά, μάλλον από κάποιο άτομο μέσα στην Ιταλική ομάδα. Σύμφωνα με το άρθρο της Ιταλικής εφημερίδας, ένας τεχνικός της FIA, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει το όνομα του, αποκάλυψε αυτές τις εξελίξεις.

Η μονάδα ισχύος της Ferrari, μετά το συμβιβασμό που υπέγραψε με την FIA στο τέλος της έρευνας, έχασε αρκετή ιπποδύναμη και απόδοση όπως φάνηκε στους πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν, με όλα τα μονοθέσια τα οποία φέρουν μονάδα ισχύος της Ιταλικής εταιρίας, να έχουν εμφανές μειονέκτημα.

Πηγή: Corriere della Sera

 

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
8
Shares
Previous Article

Szafnauer: Θα έπρεπε να μας ακολουθούν παρά να μας κατακρίνουν

Next Article

Αντίθετος σε απολύσεις ο Binotto, ίδρυση νέου τμήματος στην Ferrari

Related Posts