Αρκετές είναι οι φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν την Citroen να αποχωρεί από το WRC, και τον Sebastien Ogier να πηγαίνει στην Toyota για το 2020.

Το PSA Group πήρε την απόφαση να συμμετάσχει στο WEC με την Peugeot από το 2022, κάτι που φαίνεται όταν θα σταματήσει την εμπλοκή της Citroen στο WRC, άμεσα. Σύμφωνα με το ιταλικό motorsport.com ο Γαλλικός όμιλος εξετάζει το μέλλον του στον μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Η νέα στρατηγική του Group θέλει να φέρει τα μοντέλα του, μέσω τον αγώνων, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος  και με την ηλεκτροκίνηση να έρχεται σύντομα, και με την Peugeot να είναι ξανά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Group, και την DS στην Formula E,  η συμμετοχή της Citroen στο WRC δεν μοιάζει καθόλου σίγουρη.

Αν αποχωρήσει η Citroen από το WRC, ο θεσμός θα δεχθεί ακόμα ένα μεγάλο πλήγμα, αφού στο τέλος του 2016 αποχώρησε ξαφνικά η Volkswagen. Η εταιρεία του Παρισιού δεν έχει καταφέρει να φέρει τίτλους εδώ και αρκετά χρόνια, και αυτό δεν αρέσει καθόλου στην διοίκηση του ομίλου της.

Η αποχώρηση σημαίνει αυτόματα ότι οι Sebastien Ogier και Esapekka Lappi είναι ξανά ελεύθεροι στην αγορά. Αν συμβεί αυτό, τότε ο Γάλλος φαίνεται πως θα πάει στην Toyota, στην θέση του Ott Tanak, που έφυγε για την Hyundai.

Το μέλλον του Lappi μοιάζει αρκετά αμφίβολο, αφού αρκετοί οδηγοί μάχονται για ελάχιστες θέσεις.

Πηγή: it.motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles