Ο Roger Penske, ιδρυτής και ιδιοκτήτης της ομώνυμης ομάδας στις ΗΠΑ και θρύλος του παγκόσμιου motorsport, φέρεται να έχει θέσει ως στόχο την αγορά της ομάδας της Mercedes στη Formula 1.

Το μέλλον της Mercedes στη Formula 1 παραμένει αβέβαιο. Ο ίδιος ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας και κάτοχος του 30% αυτής, τόνισε πρόσφατα, μετά και την κατάκτηση του έκτου συνεχόμενου double:

«Όλα δείχνουν πως θα μείνουμε στο σπορ. Αλλά δεν είναι και δεδομένο αυτό.

«Είμαστε εν μέσω συζητήσεων για την νέα Συμφωνία Ομονοίας. Σε σχέση με αυτό -αλλά κι ανεξαρτήτως αυτού- συζητάμε για την εξέλιξη της αυτοκίνησης και την επίδραση που θα έχει αυτή στο σπορ.»

Σε αυτήν την αβεβαιότητα, έρχεται να προστεθεί κι ένα δημοσίευμα του γερμανικού F1 Insider, το οποίο αναφέρει πως ο Roger Penske, που πρόσφατα αγόρασε το Indianapolis Motor Speedway και τα δικαιώματα του INDYCAR, θέλει να αγοράσει την ομάδα από τη Mercedes.

Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φέρεται πως έχει στα πλάνα της την μερική αποστασιοποίησή της από την ομάδα, καθώς θα συνεχίζει να την προμηθεύει με μονάδες ισχύος, αλλά δεν θα έχει ανάμειξη στη διαχείρισή της.

Μάλιστα, το ίδιο δημοσίευμα αναφέρει πως η Mercedes έχει κάνει γνωστή την πρόθεση της να προμηθεύει με κινητήρες ακόμα και τη Red Bull, σε περίπτωση που η Honda αποσυρθεί από το σπορ με το τέλος της σεζόν του 2020.

Ο Penske θα μπορούσε να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση, με δεδομένο και το άκρως επιτυχημένο παρελθόν που έχει με την γερμανική φίρμα, όταν συνεργάστηκαν το 1994, στον δρόμο για τη νίκη στα 500 μίλια της Ινδιανάπολης.

Στο κάδρο βρίσκεται και ο Ρώσος μεγιστάνας Dmitry Mazepin, πατέρας του οδηγού της F2, Nikita, που βρέθηκε κοντά στην εξαγορά της Force India το 2018.

Πηγή: f1-insider.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles