Φήμη: Στην Hyundai για το 2023 ο Esapekka Lappi

esapekka lappi

Πίσω από το τιμόνι ενός Hyundai i20N Rally1 θα βρίσκεται ο Esapekka Lappi την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με νέες φήμες.

Ο Φιλανδός φαίνεται να υπέγραψε το συμβόλαιό του με την Hyundai αυτήν την εβδομάδα, προκαλώντας ταραχές στην αγορά των οδηγών ενώ οι φήμες επίσης στηρίζουν πως το συμβόλαιο αφορά full-time θέση.

Αξίζει να σημειωθεί πως το 2023 θα είναι η τέταρτη φορά που ο Lappi αλλάζει ομάδα προκειμένου να μείνει στο WRC , ξεκινώντας από την Toyota το 2017, συνεχίζοντας στην Citroën και στην M-Sport επιστρέφοντας πάλι στην Toyota μετά από έναν χρόνο έξω από τον χορό. Ο βελτιωμένος Lappi αναγκάστηκε για την επιστροφή του στην Toyota να μοιραστεί το Yaris Rally1 με τον Sébastien Ogier, όμως κατάφερε να κάνει εντυπώσεις κερδίζοντας 3 βάθρα από τις 7 εκκινήσεις του, ενώ επίσης κέρδισε 14 ειδικές διαδρομές.

Παρ’όλο που η σεζόν του Lappi είχε έρθει στο τέλος, είχε σκοπό να ακολουθήσει την Toyota στην Ιαπωνία κάνοντας τις αναγνωριστικές διαδρομές ενώ τον αγώνα θα τον ολοκλήρωνε ο Ogier. Οι πληροφορίες από το άρθρο του DirtFish όμως λένε ότι και αυτό το πλάνο άλλαξε και φαίνεται πως ο Lappi έμεινε στην Φινλανδία όπου και εκεί θα πραγματοποιήσει μια δοκιμή με το i20N Rally1, γεμίζοντας το κενό που είχε αφήσει πίσω του ο Ott Tänak.

Όλα αυτά μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως εάν αληθεύουν, οι πιθανότητες επιστροφής του Andreas Mikkelsen ή του Kris Meeke στο top επίπεδο του WRC μέσω της Hyundai λιγοστεύουν ακόμα περισσότερο. Τονίζουμε πως μέχρι στιγμής δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα ούτε από τον Lappi ούτε και από την Hyundai ή την Toyota.

Πηγή: DirtFish

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
9
Shares
Previous Article
Quartararo, Bagnaia - GP Valencia 2022

GP Βαλένθια - Το πρόγραμμα κι η τηλεοπτική κάλυψη

Next Article

GP Βαλένθια - FP1: Προβάδισμα Quartararo, πίσω ο Bagnaia

Related Posts