Ο επικεφαλής της Toro Rosso Franz Tost, δήλωσε πως η χρονιά που πέρασε ήταν η καλύτερη για την ομάδα του από τότε που συμμετέχει στην Formula 1.

Αν και η ομάδα έπεσε μια θέση από την έκτη που ήταν η καλύτερή της το 2008, η ομάδα κρίθηκε επιτυχημένη καθώς εκπληρώνει το σχέδιό της να τροφοδοτεί με ταλέντα την F1, όπως έκανε φέτος δηλαδή με τους Max Verstappen και Carlos Sainz.

Έτσι ο επικεφαλής της Toro Rosso, Franz Tost, εκτιμά πώς αυτή η χρονιά μπορεί να θεωρηθεί η καλύτερη της ομάδας από τότε που συμμετέχει στο άθλημα.

Tost. « Είμαστε δέκα χρόνια στην F1 και κάθε χρόνο κάνουμε και ένα βήμα παραπάνω.» 

« Φυσικά το 2008 ήταν μία εκπληκτική χρονιά, αλλά είχαμε ένα μονοθέσιο το οποίο σχεδίασε η Red Bull και βρισκόμασταν υπό τις οδηγίες του Adrian Newey.  Αυτή την χρονιά είχαμε το δικό μας μονοθέσιο, που σχεδιάστηκε από εμάς και συγκεκριμένα τον James Key και ως εκ τούτου αυτό καθιστά την φετινή χρονιά την καλύτερή μας.» 

Ο Tost στάθηκε και στο θέμα αξιοπιστία που φέτος η ομάδα υστερούσε. Γι’ αυτό τον λόγο μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με την Renault, από το 2016 η ομάδα θα τροφοδοτείται από τις μονάδες ισχύος της Ferrari.

« Φέτος μαζέψαμε 67 βαθμούς, τους διπλάσιους από ότι είχαμε μαζέψει στο παρελθόν, και από αυτή την πλευρά η απόδοσή μας ήταν καλή.  Από την πλευρά της αξιοπιστίας όμως όχι, καθώς είχαμε αρκετούς αγώνες που δεν τερματίσαμε για οποιοδήποτε λόγο.  Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά και με συνέπεια για να μην έχουμε τα φαινόμενο των εγκαταλείψεων στο μέλλον.»  

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles
X