Gasly: Είμαστε αρκετά ώριμοι για να συνεργαστούμε με τον Ocon

Gasly
Pierre Gasly talks at the Scuderia AlphaTauri Media Day in Tokyo, Japan on October 5, 2022 // Jason Halayko / Red Bull Content Pool // SI202210050150 // Usage for editorial use only //

O Pierre Gasly θα αγωνίζεται με τα χρώματα της Alpine από το 2023 και πλέον αυτό που φαίνεται πως απασχολεί την κοινή γνώμη είναι η εξέλιξη της σχέσης του με τον επερχόμενο ομόσταβλο του, Esteban Ocon, λόγω του ταραχώδους παρελθόντος της.

Οι Gasly και Ocon φέρουν αμφότεροι την καταγωγή τους από την ευρύτερη περιοχή της Νορμανδίας και ξεκίνησαν μαζί τα πρώτα τους βήματα στα καρτ, σε μικρή ηλικία. Εντούτοις, στο πέρασμα των χρόνων η σχέση τους κλονίστηκε με τους δύο τους να έχουν ουκ ολίγες στιγμές έντασης, καθώς αναρριχούνταν από τις χαμηλότερες κατηγορίες, στα σαλόνια της F1.

Φτάνοντας στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, οι δύο συμπατριώτες αναμετρήθηκαν με σθένος, η “έχθρα” ανάμεσα τους δεν έφθινε, είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα της σύγκρουσης τους στον πρώτο γύρο του Γαλλικού GP το 2018, με εκατέρωθεν χαρακτηρισμούς και αμοιβαία επίρριψη ευθυνών για το συμβάν εκείνο.

Πλέον οι δύο τους θα κληθούν να συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη, στην ομάδα της πατρίδας τους ουσιαστικά, με αρκετούς να αμφιβάλλουν για την έκβαση της συνεργασίας τους. Εντούτοις, ο Pierre Gasly σε δηλώσεις του γύρω από το θέμα, έκανε λόγο για ωρίμανση με το πέρας του χρόνου, που θα παραμερίσει τις όποιες διαφορές, με σκοπό την εύρυθμη συνεργασία των δύο οδηγών, για το καλό της ομάδας.

Αναλυτικά όσα τόνισε ο Pierre Gasly:

«Νομίζω ότι είναι κάτι μεγαλύτερο από το να μιλάμε για την μεταξύ μας σχέση. Είναι το να συζητάς για τις πιθανότητες που υπήρχαν να γίνουμε ομόσταβλοι, όταν ήμασταν έξι χρονών και αγωνιζόμασταν στα καρτ, σε μια μικρή πίστα δίπλα στην γενέτειρα μας. Όταν χιόνιζε, δεν εμφανιζόταν κανείς και ήμασταν οι μόνοι που πηγαίναμε, μπαίναμε στην πίστα, κάναμε δωρεάν γύρους, προσπαθώντας να ζεσταθούμε.

«Εκείνη την εποχή, το να βρεθούμε στην F1, ήταν το μοναδικό μας όνειρο και γνωρίζαμε πως ακόμα και η ευκαιρία για έναν από τους δύο μας να τα καταφέρει, ήταν σχεδόν απίθανη. Όμως το ότι θα αγωνιζόμαστε στην ίδια ομάδα για έναν Γάλλο κατασκευαστή, είναι απλά μια απίθανη ιστορία. 

«Η σχέση μας είχε τα πάνω της και τα κάτω της, πιστεύω ειλικρινά όμως ότι αυτή είναι μια ευκαιρία για εμάς να ξεκαθαρίσουμε κάπως ό,τι είχε συμβεί στο παρελθόν, ξεκάθαρα δεν ανησυχώ. Είμαστε αρκετά ώριμοι και ευφυείς, ώστε να γνωρίζουμε ποιο είναι το καλύτερο για εμάς και πάνω απ’ όλα για την ομάδα. 

«Στο τέλος της ημέρας, όλοι μας έχουμε έναν κοινό στόχο, να μαχόμαστε στην κορυφή, όλοι μας επιθυμούμε βάθρα, όλοι μας θέλουμε την νίκη και ξέρουμε πως για τον λόγο αυτό πρέπει να δουλέψουμε μαζί για την ομάδα και να την ωθήσουμε μπροστά. Γι’ αυτό φυσικά δεν ανησυχώ σχετικά με την εξέλιξη αυτή, διότι το να δουλέψουμε μαζί είναι για το καλό μας.»

Αναφορικά με το αν οι δύο τους είχαν κάποια συνομιλία, μετά την επισημοποίηση της μετακίνησης του από την Alpha Tauri στην Alpine, o Gasly επεσήμανε ότι:

«Όχι ιδιαίτερα, μέχρι την υπογραφή των συμβολαίων και την επισημοποίηση της συμφωνίας, έπειτα είχαμε την ευκαιρία να ειδωθούμε. Θα έχουμε χρόνο για να περάσουμε μαζί, δεν με ανησυχεί αυτό.»

Ακούστε το επεισόδιο του Undercut με την ανάλυση των όσων συνέβησαν στο GP Ιαπωνίας

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP Αυστραλίας - FP1&2: Διπλή πρωτιά Zarco

Next Article
Marquez GP Αυστραλίας FP3

GP Αυστραλίας - FP3: Προβάδισμα Marquez στον χαμό

Related Posts