Προς 22 αγώνες οδεύει το πρόγραμμα της F1 για το 2020

Το καλεντάρι της Formula 1 για το 2020 αναμένεται να περιλαμβάνει 22 αγώνες, που θα αποτελέσει αριθμό ρεκόρ.

Η Liberty Media είχε δηλώσει ότι θα παραμείνει στους 21 αγώνες το πρόγραμμα του 2020, με τους αγώνες της Ισπανίας και της Γερμανίας να αντικαθιστούν αυτού του Βιετνάμ και της Ολλανδίας.

Η κυβέρνηση της Καταλωνίας έδωσε το πράσινο φως για την χρηματοδότηση του Grand Prix και για το 2020, και έχουν ξεκινήσει οι συζητήσεις για επέκταση του συμβολαίου, χωρίς ακόμα να έχει υπογραφεί τίποτα.

Σύμφωνα με το motorsportweek.com, η ανανέωση του συμβολαίου θα είναι για μόλις έναν χρόνο.

Η Γερμανία αναμένεται να μείνει εκτός προγράμματος, ενώ θα ανανεώσουν το Μεξικό και η Ιταλία.

Αν το πρόγραμμα της F1 για το 2020 αυξηθεί κατά έναν αγώνα, αυτό είναι πιθανό να αυξήσει και το όριο των μονάδων ισχύος που θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ομάδες, που για τους 21 αγώνες είναι 3, ενώ για τους 22 θα ανέβει στους 4.

Ένας ακόμα πονοκέφαλος της FIA έχει να κάνει με τις ημερομηνίες των αγώνων, με μόνο το GP Αυστραλίας να έχει συγκεκριμένη ημερομηνία (15 Μαρτίου).

Το Βιετνάμ πρόκειται να πάρει θέση μέσα στον Απρίλιο, και λογικά θα δεν θα είναι back-to-back εξαιτίας των logistics. Ωστόσο, αν γίνει έτσι και ακολουθείται από την Κίνα θα ελευθερώσει δύο Σαββατοκύριακα τον Μάιο για το Ολλανδικό και Ισπανικό GP, πριν το Μονακό.

Επίσης το Μπακού αναμένεται να είναι back-to-back με τον Καναδά, χωρίς να έχει οριστεί ακόμα η ημερομηνία, ενώ σε ξεχωριστό Σαββατοκύριακο θα γίνει το GP στο Silverstone, για να υπάρχει χρόνος για τα logistics, καθώς θα είναι ο πρώτος αγώνας μετά το Brexit, που θα επέλθει στις 31 Οκτωβρίου.

Πηγή: motorsportweek.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ασκεί έφεση για τις ποινές στο Γερμανικό GP η Alfa Romeo

Next Article

Ο Hamilton ήθελε να εγκαταλείψει από το Γερμανικό GP για να προφυλάξει τον κινητήρα

Related Posts