Ο Cal Crutchlow έκανε έναν συγκλονιστικό αγώνα και κέρδισε το αδιανόητο Grand Prix της Αργεντινής στην πίστα Termas de Rio Hondo. Στο βάθρο οι Zarco, Rins, ποινές για Marquez.

Ο καιρός ήταν όπως σε όλη τη διάρκεια του τριημέρου, απρόβλεπτος. Η ψιχάλα που έπεφτε για μεγάλη διάρκεια της ημέρας, σταμάτησε λίγα λεπτά πριν τη διάρκεια της ημέρας σταμάτησε λίγα λεπτά πριν την αρχή του αγώνα.

Η πίστα στέγνωσε σχεδόν αμέσως, προκαλώντας χάος λίγα λεπτά πριν την εκκίνηση του αγώνα. Σχεδόν όλοι οι αναβάτες έφυγαν από το grid, για να πάρουν τις μοτοσυκλέτες με σλικ ελαστικά. Η διοργάνωση του αγώνα καθυστέρησε την έναρξη του αγώνα για λόγους ασφαλείας, αλλά κανείς δεν έδειχνε να ξέρει τι μπορούσε να γίνει σε αυτή την περίπτωση.

Εξαίρεση ήταν ο Jack Miller, ο οποίος βλέποντας την απόφαση των αγωνοδικών για καθυστέρηση της εκκίνησης, εξερράγη καθώς έβλεπε να χάνεται το πλεονέκτημα που είχε, καθώς ήταν ο μόνος αναβάτης που είχε παραμείνει στο grid.

Από την στιγμή που δεν μπορούσαν οι οδηγοί να ξεκινήσουν από τα pits, αποφασίστηκε να μεταφερθούν οι θέσεις εκκίνησης των αναβατών στο τέλος του grid, αφήνοντας στον Jack Miller πλεονέκτημα 5 σειρών. Έτσι μετά από καθυστέρηση 20 λεπτών οι οδηγοί ξεκίνησαν τον γύρο σχηματισμού.

Στην εκκίνηση έφυγε με χαρακτηριστική άνεση μπροστά, ενώ ο Marquez παρότι έκανε ένα λάθος κι έχασε τη θέση του, ανέβηκε αμέσως δεύτερος κι άρχισε να πιέζει τον Jack Miller. Πιο πίσω Zarco και Pedrosa είχαν επαφή με τον Ισπανό να πέφτει και να εγκαταλείπει.

Πριν καν ολοκληρωθεί ο δεύτερος γύρος ο Marc Marquez είχε περάσει πρώτος, αλλά τιμωρήθηκε από τους αγωνοδίκες με ποινή διέλευσης από τα pits για τα όσα έγιναν στην εκκίνηση του αγώνα κι έπεσε στην 19η θέση.

Όταν όλα ηρέμησα ο Jack Miller ήταν στην πρωτοπορία, μπροστά από τους Rins, Zarco και Crutchlow που είχαν διαφορά 9 δευτερολέπτων από τον 5ο Andrea Dovizioso, που είχε πίσω του ένα τρενάκι από 8 αναβάτες.

Μετά από σχεδόν 10 γύρους ο Alex Rins άρχισε να πλησιάζει τον Jack Miller και διεκδικούσε στα ίσια στην πρωτία. Ο Ισπανός προσπάθησε αλλά έχασε δύο συνεχόμενες φορές τα φρένα, χωρίς να καταφέρει να κρατήσει την γραμμή του.

Πιο πίσω ο Marc Marquez συνέχιζε τον τρελό αγώνα του, περνώντας με αρκετά αμφιλεγόμενο τρόπο τον Aleix Espargaro, αλλά και τους Takaaki Nakagami, Thomas Luthi, με τους αγωνοδίκες να του επιβάλουν να τους επιστρέψει την θέση.

Ο Rins τελικά κατάφερε να περάσει τον Miller, αλλά λίγους γύρους μετά έχασε τα φρένα και έπεσε τέταρτος. Crutchlow και Zarco είχαν τη δική τους μάχη για την δεύτερη θέση, με τον αναβάτη της Honda να περνάει μπροστά και να πιέζει τον Miller.

Ο Αυστραλός υπέκυψε στην πίεση του Crutchlow, καθώς έκανε με τη σειρά του λάθος κι έπεσε τέταρτος, με την τριάδα των Crutchlow, Zarco και Rins να είναι πλέον η τριάδα που διεκδικούσε τη νίκη. O Zarco πέρασε πρώτος με 4 γύρους να απομένουν, ενώ έναν γύρο αργότερα πέρασε κι ο Rins στην δεύτερη θέση.

Πιο πίσω ο Marc Marquez που είχε σκαρφαλώσει στην έβδομη θέση, έκανε μια πάρα πολύ επιθετική κίνηση προς τον Valentino Rossi, ο οποίος δεν μπόρεσε να μείνει στην πίστα κι έπεσε, πέφτοντας στην 19η θέση.

Στην μάχη της νίκης ο Crutchlow κατάφερε να περάσει τον Rins και λίγες στροφές αργότερα πήρε το slipstream από τον Zarco και πέρασε μπροστά. Στον τελευταίο γύρο ο Zarco προσπάθησε με όλες του τις δυνάμεις να περάσει, αλλά ο Βρετανός κατάφερε να μείνει μπροστά και να πάρει την πρώτη θέση στο Grand Prix της Αργεντινής!

Στην τρίτη θέση του βάθρου βρέθηκε ο Alex Rins, για πρώτη φορά στην καριέρα του, ενώ ο Jack Miller τερμάτισε στην τέταρτη θέση. Ο Marc Marquez μπορεί να τερμάτισε πέμπτος αλλά δέχτηκε ποινή 30 δευτερολέπτων που έμεινε εκτός της βαθμολογούμενης δεκαπεντάδας.

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles