Με έναν πολύ γρήγορο γύρο στο τέλος της διαδικασίας ο Andrea Dovizioso πήρε την πρώτη θέση στο FP1 του Αυστριακού Grand Prix στην πίστα του Red Bull Ring. Ακολούθησαν οι Marquez, Vinales.

Ο καιρός ήταν καλός στην αυστριακή πίστα, με αρκετούς αναβάτες να χρησιμοποιούν ήδη από την πρώτη περίοδο ένα μαλακό πίσω ελαστικό για να κάνουν καλύτερους χρόνους. Ένας από αυτούς ήταν ο Andrea Dovizioso που βρέθηκε στην κορυφή της κατάταξης.

Ο Ιταλός έγραψε το 1:24,033, που του έδωσε την πρώτη θέση, λίγα λεπτά πριν το πέσιμο της καρώ σημαίας κι άφησε στην δεύτερη τον Marc Marquez που είχε περάσει το μεγαλύτερο μέρος της διαδικασίας στην πρωτοπορία.

Τρίτος ήταν ο Μaverick Vinales, ο οποίος είχε ρυθμό και για καλύτερο γύρο, όμως στην τελευταία του προσπάθεια, έχασε τα φρένα κι έφυγε, χωρίς να πέσει πάντως, στην αμμοπαγίδα. Τέταρτος ήταν ο Jack Miller που έδειξε για ακόμη μια φορά πως είναι γρήγορος, καθώς έκανε τον ταχύτερο γύρο του με το μεσαίο πίσω ελαστικό.

Ακολούθησαν οι Rossi και Quartararo, με τον “Γιατρό” να ηγείται του νέου αναβάτη της Petronas για μόλις 2 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Στην έβδομη θέση βρέθηκε η μόνη Suzuki που θα λάβει μέρος στο τριήμερο, αυτή του Alex Rins.

Την πρώτη δεκάδα της κατάταξης ολοκλήρωσαν οι Johann Zarco, Takaaki Nakagami και Miguel Oliveira, ενώ η διαδικασία στιγματίστηκε από την άσχημη πτώση του Hafizh Syahrin στην προτελευταία στροφή με τον Μαλαισιανό αναβάτη να τραυματίζεται στην περιοχή της κοιλιάς και να πηγαίνει στο ιατρικό κέντρο της πίστας.

Η δράση από το Red Bull Ring συνεχίζεται το μεσημέρι με το FP2 (15:05).

Αναλυτικά η κατάταξη:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles