Τα μονοθέσια της F1 βγήκαν για την πρώτη δοκιμαστική περίοδο του 2020, στο Red Bull Ring αυτή την φορά. Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στο άδειο από θεατές Αυστριακό σιρκουί, ενώ τον ακολούθησαν οι Valtteri Bottas και Max Verstappen.

To οδόστρωμα είχε στεγνώσει από την βροχή των προηγούμενων ωρών και έτσι, μετά από αρκετά λεπτά μη ολοκλήρωσης χρονομετρημένων γύρων από κάποιον οδηγό, ο Lewis Hamilton σημείωσε τον καλύτερο χρόνο του session, παρόλο που υπήρξαν ανακατατάξεις. Στην δεύτερη θέση του πίνακα βρέθηκε ο Valtteri Bottas, ο οποίος χρησιμοποίησε και το DAS.

Η Red Bull δεν είχε τρομερή συνέπεια, με τον Verstappen τρίτο και τον Alexander Albon στην 7η θέση. Ο Sergio Perez ανέβηκε στην 5η θέση, εντυπωσιάζοντας με την απόδοση της Racing Point, παρά το πρόβλημα που εμφάνισε ο κινητήρας της Mercedes σχετικά νωρίς στην διαδικασία. Το ζήτημα λύθηκε σύντομα και ο Μεξικανός ξαναβγήκε στην πίστα, όπου και σημείωσε τον χρόνο αυτόν.

Η McLaren φάνηκε και αυτή ανεβασμένη, με τον Carlos Sainz Jr. στην 4η και τον Lando Norris στην 6η θέση. Οι Ricciardo, Magnussen και Leclerc συμπλήρωσαν την δεκάδα.

Εκτός δεκάδας βρέθηκε ο Sebastian Vettel, στην 12η θέση, καθώς η Ferrari ξόδεψε αρκετό χρόνο μη χρησιμοποιώντας το γρηγορότερο ελαστικό, αλλά όπως έχουν δηλώσει και οι ίδιοι, αναμένεται μια δύσκολη δουλειά για αυτούς τους δυο πρώτους αγώνες.

Όσον αφορά τα συμβάντα, στο πρώτο μισό της διαδικασίας, το πεντάλ φρένου του Romain Grosjean φαίνεται να μην λειτουργούσε σωστά ή να είχε φύγει από την θέση του, κάτι που ανάγκασε τον Γάλλο να επιστρέψει στα pits, χωρίς να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα, αλλά δεν κατάφερε να ξαναβγει στην πίστα. Τέλος, ο Kvyat είχε ένα τετακέ στην τελευταία στροφή, το οποίο κατάφερε να αποφύγει ο Russell, ο οποίος βρισκόταν πίσω από τον Ρώσο οδηγό της Alpha Tauri.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles