Με τον Cal Crutchlow στην κορυφή των χρόνων ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Ισπανικού Grand Prix που διεξάγεται στην πίστα της Χερέθ. Ακολούθησαν Pedrosa, Zarco, πτώση για τον Marquez.

Παρά τις προγνώσεις για πιθανή βροχή στο τέλος της διαδικασίας, ο ουρανός παρέμεινε καθαρός πάνω από την πίστα στη νότια Ισπανία και έτσι η δράση ήταν αρκετή σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Οι θερμοκρασίες έφτασαν τους 22 βαθμούς στον αέρα και τους 38 στο οδόστρωμα της πίστας.

Πιο γρήγορα απ’όλους κινήθηκε ο Cal Crutchlow. O αναβάτης της LCR Honda σημείωσε 2 πολύ γρήγορους χρόνους στο τέλος της διαδικασίας και κανείς δεν μπόρεσε να κατεβεί κάτω από το 1:38.614.

Η διαδικασία πάντως ήταν αρκετά κλειστή με άλλους 3 αναβάτες να απέχουν λιγότερο από ένα δέκατο από τον Crutchlow. Pedrosa, Zarco και Iannone ήταν αρκετά κοντά στην πρώτη θέση κι έδειξαν ότι μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στη συνέχεια του τριημέρου.

Αυτός που έδειξε να δυσκολεύεται ήταν ο Marc Marquez. Παρότι έκανε τον πέμπτο χρόνο και βρέθηκε στην κορυφή της διαδικασίας στο πρώτο μισό, ο Ισπανός δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει με τον καλύτερο τρόπο το FP2. Ο κάτοχος του τίτλου είχε μια πτώση στο ξεκίνημα της τελευταίας του προσπάθειας και έδειξε αρκετά εκνευρισμένος όταν γύρισε στο γκαράζ της ομάδας.

Ακολούθησαν οι 3 Ducati των Dovizioso, Lorenzo και Miller, με τις 2 Yamaha των Rossi και Vinales να ολοκληρώνουν την πρώτη δεκάδα. Παρότι ο Vinales έκανε τον δέκατο χρόνο στη διαδικασία, δεν κατάφερε να μπει και στη δεκάδα των συνδυασμένων αποτελεσμάτων, που δίνει την απευθείας πρόκριση στο Q2.

Το Grand Prix Ισπανίας συνεχίζεται αύριο με το FP3, στις 10:55 ώρα Ελλάδας (Cosmote Sport 5HD).

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles