GP Ισπανίας – Sprint: Κέρδισε με άνεση ο Marquez

Marquez, GP Ισπανίας, sprint

O Marc Marquez ήταν ο νικητής στο sprint του Grand Prix Ισπανίας, κερδίζοντας άνετα μετά την πτώση του Fabio Quartararo στο ξεκίνημα. 1-2 εντός έδρας για τους Marquez, άλλη μία τρίτη θέση για τον Bagnaia, 6/6 στις πρώτες θέσεις για την Ducati.

Η ηλιοφάνεια κι η ζέστη στην πίστα της Χερέθ συνεχίστηκαν όπως αναμενόταν και το απόγευμα του sprint για το Grand Prix Ισπανίας, με τους αναβάτες να παρατάσσονται στο grid της εκκίνησης για το πρώτο αγώνα του τριημέρου. Άπαντες είχαν τον συνδυασμό μέσης και μαλακής γόμας σε εμπρός και πίσω ελαστικό.

Στην εκκίνηση, ο Marc Marquez έφυγε εξαιρετικά και πήρε το προβάδισμα, όμως στα φρένα ο Quartararo πήρε την εσωτερική και κράτησε την πρώτη θέση στις αρχικές στροφές του αγώνα. Πιο πίσω ο Pecco Bagnaia έπεσε πέμπτος, πίσω από τον Alex Marquez και τον Franco Morbidelli, όμως κατάφερε γρήγορα να περάσει τον συμπατριώτη του και να ανέβει τέταρτος.

Άμεσα ο Marquez επιτέθηκε στον Quartararo και στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου ήταν πίσω από τον Γάλλο της Yamaha. Στην κατηφορική έκτη στροφή της πίστας, ο αναβάτης της Ducati πήρε την εσωτερική και πέρασε, ενώ ο Quartararo φρέναρε όσο αργά μπορούσε, αλλά βγήκε στο ακάθαρτο κι έχασε το μπροστινό, καταλήγοντας εκτός αγώνα με άδοξο τρόπο.

Με την πρώτη τριάδα να έχει διαφορές στο δευτερόλεπτο ήδη, ο αγώνας έκτοτε πήρε μία ορισμένη τροπή και τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με τον Marc Marquez να παίρνει ακόμη μία νίκη και να διευρύνει ακόμη περισσότερο τη διαφορά του στην κορυφή του πρωταθλήματος αναβατών.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον είχε η μάχη για την πέμπτη θέση, ανάμεσα σε Fermin Aldeguer και Fabio Di Giannantonio. Εμφανώς ταχύτερος, ο Ισπανός αναβάτης της Gresini πίεσε και τελικά πέρασε τον αναβάτη της VR46, με τον Maverick Vinales να ακολουθεί κατά πόδας, αλλά ανήμπορος να απειλήσει. Σε κάθε περίπτωση οι έξι πρώτες Ducati κατέλαβαν τις έξι πρώτες θέσεις του αγώνα, με τον Vinales να είναι μπροστά από τον εξαιρετικό και σταθερό Bezzecchi και τον Joan Mir με την Honda.

To Grand Prix Ισπανίας συνεχίζεται με τον μεγάλο αγώνα στις 16:00 το απόγευμα της Κυριακής.

Αναλυτικά η κατάταξη του sprint:

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

GP Ισπανίας - Κατατακτήριες: Μεγάλη pole για Quartararo, μετά από 63 Grand Prix!

Next Article

Rally Κανάριων Νήσων - 2η Μέρα: Ιπτάμενος Rovanpera, κυριαρχία Toyota

Related Posts