GP Καταλωνίας – Δοκιμές: Εντυπωσίασαν KTM και Acosta

Acosta, GP Καταλωνίας, 2026, δοκιμές

Με εντυπωσιακές εμφανίσεις από τους αναβάτες της KTM, προεξάρχοντος του καταπληκτικού Pedro Acosta, ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές του Grand Prix Καταλωνίας, με ελάχιστες διαφορές στην κατάταξη. Στο Q1 Martin και Bagnaia μετά από πτώσεις, στη δεκάδα Honda και Yamaha.

Το συννεφιασμένο και κρύο σιρκουί της Βαρκελώνης στο προάστιο του Μοντμελό, έδειξε να δυσκολεύει αρκετά τους αναβάτες στην πρώτη μέρα του Grand Prix Καταλωνίας. Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα, οι διαφορές ήταν απειροελάχιστες στην κορυφή, καθώς 22 αναβάτες είχαν συνολική διαφορά 1,2 δευτερολέπτου, ενώ η δεκάδα που πήρε την πρόκριση στο Q2 ήταν μικρότερη από τρία δέκατα.

Όπως και πέρσι, η πρώτη μέρα στην Βαρκελώνη κρίθηκε προς όφελος της KTM. Οι αναβάτες της εργοστασιακής ομάδας ήταν σε πολύ καλή κατάσταση και με τον Pedro Acosta να ξεχωρίζει, έστω κι οριακά, για να πάρει την πρώτη θέση με χρόνο 1:38,710. Ο Brad Binder ήταν επτά εκατοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του κι έμεινε στην τρίτη θέση, με τον τοπικό ήρωα, Alex Marquez, να μπαίνει ανάμεσά τους και να αγγίζει την πρωτιά.

Raul Fernandez και Johann Zarco έχασαν για λίγα χιλιοστά την πρώτη τριάδα, όμως μπήκαν στην πρώτη πεντάδα κι έκλεισαν τη θέση τους για το Q2, μπροστά από τον έκτο Fabio Di Giannantonio και τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος Marco Bezzecchi που ακολούθησε στην έβδομη θέση της κατάταξης.

Η δεκάδα έκλεισε στα δυόμισι δέκατα, με τον Joan Mir να μπαίνει παρά την πτώση του στον τελευταίο γύρο εξόδου από τα pits και τις Yamaha των Jack Miller και Fabio Quartararo να βάζουν για πρώτη φορά φέτος δύο ιαπωνικές μοτοσυκλέτες στην πρώτη δεκάδα των δοκιμών.

Χαμένοι της διαδικασίας ήταν οι Enea Bastianini και Pecco Bagnaia. Αμφότεροι έχασαν χρόνο στο τέλος κι έμειναν εκτός δεκάδας, ενώ πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας στις πρώτες θέσεις της κατάταξης. Μία πτώση στέρησε και από τον τρίτο της Γαλλίας, Ai Ogura, να πάρει την πρόκριση, μένοντας στην 13η θέση.

Ο μεγαλύτερος άτυχος της ημέρας ήταν ο Jorge Martin, ο οποίος μία εβδομάδα μετά τη διπλή νίκη στο Λε Μαν, είχε διπλή πτώση, μία σε κάθε διαδικασία της ημέρας, χάνοντας εμφανώς τον ρυθμό του και μένοντας μόλις στην 17η θέση της κατάταξης.

Οι κατατακτήριες δοκιμές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν στις 11:50 το πρωί του Σαββάτου, ενώ λίγο νωρίτερα στις 11:10, θα ξεκινήσει η δράση της ημέρας με το FP2.

Αναλυτικά η κατάταξη των δοκιμών:

Total
0
Shares
Previous Article

Στο Ελληνικό η υπερειδική του φετινού Rally Ακρόπολις

Related Posts