Ο Alex Marquez ήταν ο ταχύτερος στις δοκιμές του Grand Prix της Μεγάλης Βρετανίας, σπάζοντας το απόλυτο ρεκόρ γύρου στην πίστα του Σίλβερστοουν. Εντυπωσιακή Yamaha με τους Quartararo-Miller να ακολουθούν, δυσκολίες για M. Marquez και Bagnaia.
Το θρυλικό σιρκουί του Σίλβερστοουν υποδέχθηκε τις ομάδες και τους αναβάτες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του MotoGP με αρκετά κρύο για την εποχή καιρό, αλλά γενική ηλιοφάνεια και στεγνές συνθήκες. Άπαντες βγήκαν στην πίστα από την αρχή, εκτός του Ai Ogura, ο οποίος είχε μία άσχημη πτώση στο FP1 κι αναγκάστηκε να μην συμμετάσχει εξαιτίας των έντονων πόνων που ένιωθε.
Η διαδικασία εξελίχθηκε ως είθισται, με τις πιο γρήγορες προσπάθειες να γίνονται στα τελευταία λεπτά των δοκιμών, με στόχο την είσοδο στην πρώτη δεκάδα των χρόνων και την απευθείας πρόκριση στις κατατακτήριες δοκιμές.
Εκεί μίλησε ο καταπληκτικός Alex Marquez, ο οποίος έδειξε την ταχύτητά του στο φινάλε και με 1:57,295 πήρε την πρώτη θέση και το απόλυτο ρεκόρ πίστας, με την περσινή δορυφορική μοτοσυκλέτα της Ducati, που έχει η ομάδα της Gresini.
Πίσω του, η Yamaha έδειξε τα δόντια της, σε μία πίστα που πάντως δείχνει να ευνοεί τα χαρακτηριστικά της φετινής M1 και ως αποτέλεσμα, ο εξαιρετικά φορμαρισμένος Fabio Quartararo πήρε ακόμη μία υψηλή θέση, τη δεύτερη, όντας οριακά πίσω από τον νεότερο της οικογένειας Marquez.
Κι αν η εικόνα του Quartararo ήταν καλή για την ιαπωνική εταιρεία, η τρίτη θέση του Jack Miller ήταν ακόμη πιο ενδεικτική της για την ταχύτητα της στην Μεγάλη Βρετανία, ενώ και ο έτερος εργοστασιακός αναβάτης της Yamaha, o Alex Rins κατάφερε να μπει στη δεκάδα, στον χαμό που επικράτησε πίσω από τον Αυστραλό, όντας στην ένατη θέση και μόλις ενάμιση δέκατο πίσω από τον Miller.
Ο τέταρτος Marc Marquez κατάφερε να μπει στη δεκάδα και να πάρει την πρόκριση, είχε όμως ένα δύσκολo ξεκίνημα με πτώση και μόλις στο τέλος κατάφερε να ανεβάσει τον ρυθμό του και να πάρει την τέταρτη θέση. Παρά τον χαμό που γίνεται με το θέμα του συμβολαίου του Jorge Martin, ο Marco Bezzecchi έκανε την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, κάνοντας τον πέμπτο χρόνο, μπροστά από την δορυφορική VR46 του Fabio Di Giannantonio.
Χωρίς να έχει και πάλι κορυφαίο ρυθμό, ο Bagnaia μπόρεσε να μπει στη δεκάδα με τον έβδομο ταχύτερο χρόνο, με τον θριαμβευτή του Λε Μαν, Johann Zarco, να είναι στην όγδοη θέση, ενώ την δεκάδα συμπλήρωσε ο Fermin Aldeguer. Εκτός δεκάδας έμειναν και οι τέσσερις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ, καθώς επίσης και ο Franco Morbidelli, ο οποίος έμεινε 15ος και τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων στο grid, καθώς οδηγούσε με αργό ρυθμό στην αγωνιστική γραμμή.
Η συνέχεια του τριημέρου στην Μεγάλη Βρετανία γίνεται στην 13:10 με το FP2, με τις κατατακτήριες δοκιμές να ακολουθούν στις 13:50.
Αναλυτικά η κατάταξη των δοκιμών:
Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify
