Ο Max Verstappen τιμωρήθηκε για το συμβάν στο τέλος των κατατακτήριων του Grand Prix Μεξικού, και έτσι στην pole position θα βρεθεί ο Charles Leclerc.

Στο τέλος του Q3, ο Valtteri Bottas βρέθηκε στις μπαριέρες της τελευταίας στροφής, με αποτέλεσμα να κυματίσουν άμεσα διπλές κίτρινες σημαίες, ώστε όσοι περνούσαν από το σημείο να ελάττωναν την ταχύτητά τους.

Αυτό δεν το έκανε ο Max Verstappen, όμως, που μάλιστα βελτίωσε στο τρίτο sector, καθ’ οδόν για την pole position, τη δεύτερη της καριέρας του.

Αρχικά, οι αγωνοδίκες, έχοντας κοιτάξει τα mini-sectors, έκριναν πως είχε ελαττώσει ικανοποιητικά ταχύτητα, και δεν τον κάλεσαν σε απολογία.

Παρόλα αυτά, οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου έκαναν δύσκολη την θέση του, και η FIA αποφάσισε να εξετάζει το συμβάν.

Περίπου 5 ώρες μετά το πέρας των κατατακτήριων, οι αγωνοδίκες έκριναν πως έπρεπε να τιμωρηθεί, με 3 θέσεις ποινής, κάτι που σημαίνει πως ο ίδιος θα εκκινήσει 4ος αύριο, και ο Charles Leclerc θα πάρει την pole position.

Στην απόφασή τους, οι αγωνοδίκες αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «ο οδηγός του μονοθέσιου 33 γνώριζε πως το μονοθέσιο 77 είχε ατύχημα και το είδε στα αριστερά του, αλλά δεν γνώριζε πως κυμάτιζε κίτρινη σημαία. Επίσης, παραδέχτηκε πως δεν μείωσε ταχύτητα στο εν λόγω sector.

«Οι Αγωνοδίκες τόνισαν πως από τα onboard πλάνα του μονοθέσιου 33, η κίτρινη σημαία ήταν ορατή και βγήκε εγκαίρως. Το προηγούμενο μονοθέσιο (μονοθέσιο 5) είχε μειώσει ταχύτητα, όπως ορίζει ο κανονισμός.»

Η πλήρης απόφαση των αγωνοδικών:

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles