GP Τσεχίας – FP2: 1-2 για Petronas Yamaha, μπροστά ο Quartararo

Με τον Fabio Quartararo στην κορυφή της κατάταξης ολοκληρώθηκε η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών του Grand Prix Τσεχίας, στην πίστα του Μπρνο. Ακολούθησαν οι Morbidelli, Oliveira.

Υπό ιδανικές συνθήκες διεξήχθη το FP2 του Τσέχικου Grand Prix, με τους αναβάτες να προσπαθούν για τον καλύτερο δυνατό χρόνο, ώστε να μπουν στην πρώτη δεκάδα της κατάταξης ενόψει των κατατακτηρίων δοκιμών. Στη διαδικασία δεν συμμετείχε ο Pecco Bagnaia, ο οποίος μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο για εξετάσεις μετά την άσχημη πτώση του το πρωί στο FP1.

H δράση ήταν έντονη στο τέλος της διαδικασίας, με τον Fabio Quartararo να παίρνει την πρώτη θέση, μετά το πέσιμο της καρό σημαίας, με χρόνο 1:56,502. Πίσω από τον Γάλλο ήταν η έτερη μοτοσυκλέτα της Petronas Yamaha, με τον Franco Morbidelli να είναι μόλις 7 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον teammate του.

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο τρομερός Miguel Oliveira, που παραλίγο να κάνει την έκπληξη όντας 48 χιλιοστά μακριά από την πρώτη θέση, ενώ ο Johann Zarco συνέχισε την καλή του εμφάνιση, ολοκληρώνοντας τη διαδικασία στην τέταρτη θέση της κατάταξης.

Ο Maverick Vinales ήταν στην πέμπτη θέση, μπροστά από τον Joan Mir που είχε το προβάδισμα μετά τις πρώτες προσπάθειες, αλλά στο τέλος δεν μπόρεσε να βελτιώσει εξίσου τον χρόνο του. Aleix και Pol Espargaro, Takaaki Nakagami και Jack Miller συμπλήρωσαν την πρώτη δεκάδα κι έχουν το προβάδισμα για πρόκριση στη μάχη της pole position, η οποία θα κριθεί στο αυριανό FP3 (10:55, 8/8).

Αναλυτικά η κατάταξη του FP2:

Total
0
Shares
Previous Article

GP 70ης Επετείου - FP1: Bottas, Hamilton και μετά οι άλλοι

Next Article

Χειρουργείο για τον Bagnaia, εκτός συνέχειας του GP Τσεχίας

Related Posts
Περισσότερα

Cadillac: Στηρίζει Pérez και απαντά στα σενάρια για Williams

Η Cadillac βάζει τέλος στα σενάρια που συνδέουν τον Sergio Pérez με τη Williams, στηρίζοντας τον Μεξικανό οδηγό. Ο Marcin Budkowski τονίζει ότι η εμπειρία του είναι κρίσιμη για τη νέα ομάδα, ενώ αποκαλύπτει ότι ο Pérez πιέζει έντονα για ταχύτερη πρόοδο. Ο Μεξικανός προηγείται και του Bottas στις μάχες των κατατακτήριων.