Ο οδηγός της Haas, Romain Grosjean, εξέφρασε την άποψη πως καμία άλλη ομάδα εκτός των «τριών μεγάλων» δεν θα έχει την ευκαιρία να νικήσει σε κάποιον αγώνα μέχρι και το 2021.

Οι ομάδες των Mercedes, Ferrari και Red Bull είναι οι μοναδικές που έχουν πανηγυρίσει νίκες τα τελευταία 5 χρόνια στη Formula 1.

Ο Grosjean, σε δηλώσεις του μετά από την παρουσίαση του νέου μονοθέσιο της Haas την Πέμπτη, υποστήριξε πως οι κανονισμοί της F1 θα πρέπει να ενθαρρύνουν τον μεγαλύτερο ανταγωνισμό για νίκες:

«Πιστεύω πως η Formula 1 θα πρέπει να σου δίνει περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να κερδίζεις αγώνες. Νομίζω πως αυτό δεν πρόκειται να συμβεί πριν από το 2021. Εάν κάποιος κοιτάξει τις μεσαίες ομάδες πέρυσι ήταν αρκετά συναρπαστικό, με αρκετές αλλαγές, και επίσης υπήρχε και η μάχη μπροστά. Σε ένα ιδανικό πλαίσιο θα έπρεπε να έχουμε όλες τις ομάδες να μάχονται για τη νίκη.

«Νομίζω πως άνθρωποι όπως και ο Gene (Haas) θέλουν να δουν κάτι τέτοιο στην Formula 1. Ποιο είναι το νόημα να τερματίζεις πίσω από τα ίδια άτομα συνέχεια ; Αλλά έτσι όπως το βλέπω θα παραμείνει η ίδια κατάσταση. Η Ferrari ανακοινώνει πως θα αυξήσει το budget της αυτή τη χρονιά, η Red Bull θα επενδύσει πολλά στην εμπρός αεροτομή και η Mercedes δουλεύει και αυτή πολύ σκληρά.

«Δε νομίζω να κάνω κάποιο λάθος, αλλά δεν κοιμόμαστε. Πιστεύω πως από την στιγμή που υπάρχουν διαφορές στους πόρους των ομάδων, αυτό θα φανεί και στην εξέλιξη.»

Η Haas τερμάτισε στην 5η θέση του προηγούμενου πρωταθλήματος, έχοντας όμως το 4ο ταχύτερο μονοθέσιο. Ο Grosjean πιστεύει πως αρκετές μεσαίες ομάδες θα κάνουν την διαφορά φέτος:

«Θεωρώ πως οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες από πέρυσι. Θέσαμε ψηλά τον πήχη με την 5η θέση το 2018, οπότε και φέτος κοιτάμε ψηλά, ίσως την 4η θέση.

«Οι πρώτες ενδείξεις θα έρθουν στη Βαρκελώνη. Θα φανεί πόσο μπορούμε να εξελίξουμε το μονοθέσιο μέσα στη χρονιά. Και πάλι όμως δεν πιστεύω να είμαστε σε θέση να ανταγωνιστούμε την Red Bull, τη Ferrari ή την Mercedes φέτος.

«Πιστεύω πως η Renault θα είναι δυνατή,  McLaren ποτέ δεν ξέρεις, είναι μεγάλη ομάδα οπότε μπορεί να επανέλθει. Η Racing Point επενδύει πολλά χρήματα, ενώ η Toro Rosso θα βρίσκεται κοντά με τη Red Bull σε ό,τι έχει να κάνει με το τεχνικό κομμάτι, αφού έχουν τον ίδιο κινητήρα. Υπάρχουν αρκετοί που θα ήθελαν να είναι «best of the rest».

Πηγή: racefans.net

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles