Η Citroen ανακοίνωσε το οδηγικό της line-up για το 2017

Η Citroen ανακοίνωσε το οδηγικό της line-up για την πλήρη επιστροφή της στο WRC το 2017.

Η γαλλική φίρμα έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο δυναμικό της ο Kris Meeke.

Ο 37χρονος Βορειο-Ιρλανδός, νικητής δύο rally φέτος με την PH Sport στο τιμόνι του DS3 WRC, έχει συμβόλαιο μέχρι και το 2018.

Τώρα, η Citroen επιβεβαίωσε πως θα πλαισιωθεί από τον Ιρλανδό Craig Breen και τον Γάλλο Stephane Lefebvre.

Ο επικεφαλής της ομάδας Yves Matton δήλωσε: «Είχαμε αρκετές επιλογές για το μέλλον. Ο Kris Meeke είχε ανακοινωθεί ότι θα παραμείνει στην ομάδα στο τέλος της περυσινής σεζόν κι έχει γίνει ένας φυσικός ηγέτης της ομάδας. Έχει κάνει σχεδόν όλη τη δουλειά για την εξέλιξη του C3 WRC, ενώ έχει παλέψει για νίκες κι έχει κατακτήσει και άλλες δύο, στην Πορτογαλία και στη Φινλανδία.

«Επιλέγοντας δύο νεαρά στην ηλικία πληρώματα, δεν νομίζω ότι μπορεί να μας κατηγορήσει κανείς ότι επιλέξαμε τον εύκολο δρόμο. Αλλά η επιλογή αυτή συνάδει με τη νοοτροπία της Citroen.

«Έχοντας δει και τα δύο πληρώματα να αγωνίζονται φέτος με την Abu Dhabi Total WRT, πιστεύουμε στη δυναμική του Craig Breen και του Stephane Lefebvre. Έχουν το φυσικό ταλέντο, το κίνητρο και την εργασιακή ηθική για να κερδίσουν rally.»

Παράλληλα, η Citroen επιβεβαίωσε πως οι δύο οδηγοί θα εναλάσσουν θέσεις στο bucket του C3 WRC στους πρώτους αγώνες της νέας σεζόν, με τη γαλλική εταιρία να στοχεύει να αγωνίζεται με τρίτο αυτοκίνητο «όσο το δυνατό συντομότερα».

Το πλήρωμα των Khalid Al-Qassimi και Chris Patterson θα αγωνιστεί σε μερικούς αγώνες με τέταρτο C3 WRC.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Το πρόγραμμα του Grand Prix Ιαπωνίας

Next Article

Ανανέωσε με τον Neuville η Hyundai

Related Posts