Η F1 θα διοργανώσει για πρώτη φορά πρωτάθλημα eSports

Η F1 σε συνεργασία με την Codemasters και τη Gfinity θα διοργανώσει φέτος, για πρώτη φόρα, επίσημο πρωτάθλημα ηλεκτρονικού παιχνιδιού (eSports) της F1.

Η σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβρη, με ένα σύστημα κατάταξης που θα αναδείξει τους 40 ταχύτερους. Εκείνοι θα διαγωνιστούν στα ημιτελικά στη Gfinity Arena του Λονδίνου, με τους 20 κορυφαίους να προκρίνονται στον τελικό, που θα διεξαχθεί στο Άμπου Ντάμπι, κατά το αγωνιστικό τριήμερο της F1 το Νοέμβρη.

Ο εμπορικός διευθυντής της F1, Sean Braches, ανέφερε: «Αυτή η αρχή παρουσιάζει μια τεράστια ευκαιρία για την υπόθεσή μας, στρατηγικά και με τον τρόπο που εμπλέκουμε τους οπαδούς.

«Πρωτίστως, είναι μια ακμάζουσα κατηγορία με τεράστια συμμετοχή από τους οπαδούς, στην οποία μπαίνουμε με εντυπωσιακό τρόπο. Και είμαστε περήφανοι που έχουμε την Codemasters και τη Gfinity που να συνοδεύουν στην προσπάθεια».

Από την πλευρά του, ο CEO της Codemasters, Frank Saigner, σχολίασε: «Τα ηλεκτρονικά αθλήματα είναι ένας από τους ταχύτερα αναπτυσσόμενους τομείς του gaming, ήδη προσελκύοντας κοινό δεκάδων εκατομμυρίων.

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε αυτό το απίστευτο πρωτάθλημα racing με την F1 για το επερχόμενο παιχνίδι μας “F1 2017”. Η ιδιαίτερα ανταγωνιστική φύση και το θέαμα υψηλών ταχυτήτων του αθλήματος, συνδυασμένο με την αυθεντικότητα του παιχνιδιού μας, θα παρέχει μια συναρπαστική εμπειρία για τους παίκτες και τους θεατές σε όλο τον κόσμο».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Ριζικές αλλαγές για την Citroen προανήγγειλε ο Matton

Next Article

Ogier - Με επηρέασε αρκετά η εγκατάλειψη του Neuville

Related Posts