Η FIA απέρριψε το αίτημα επανεξέτασης που κατέθεσε η Ferrari

GP BRASILE F1/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER FERRARI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

H FIA απέρριψε το αίτημα επανεξέτασης του συμβάντος του Sebastian Vettel από το GP του Μεξικού.

Η Ferrari υποστήριξε πως τα δεδομένα από το GPS παρείχαν νέα στοιχεία και άξιζαν επανεξέτασης από τους αγωνοδίκες.

Αν όσα έλεγε η ομάδα τελικά αλήθευαν και οι αγωνοδίκες άλλαζαν την απόφασή τους, τότε υπήρχε περίπτωση ο Vettel να ανακτούσε την τρίτη θέση.

Ωστόσο, μετά από τηλεδιάσκεψη που έγινε μεταξύ της FIA και των αγωνοδικών που ήταν στο Μεξικό, αποφασίστηκε πως τα δεδομένα από το GPS της Scuderia δεν προσέφεραν κάτι καινούριο.

Σε ανακοίνωσή της η FIA αναφέρει: «Η Scuderia Ferrari στο γραπτό της αίτημα ανέφερε πως είχε ‘νέα στοιχεία’, σύμφωνα και με το Άρθρο 14.1. Και προφορικά είχαν τονίσει πως υπήρχαν δύο ‘νέα στοιχεία’.

«Πιο συγκεκριμένα, η Scuderia υποστήριξε πως ο Αλυτάρχης, σύμφωνα με Άρθρο 27.4 των Αγωνιστικών Κανονισμών της F1, είχε την ‘εξουσία’ να δώσει την οδηγία στον οδηγό με το Αυτοκίνητο 33 Max Verstappen να παραχωρήσει το πλεονέκτημα που εικάζεται ότι κέρδισε κόβοντας την πίστα, ένα γύρο πριν το συμβάν ανάμεσα στο Αυτοκίνητο 5 και το Αυτοκίνητο 3.

«Επίσης, η Scuderia Ferrari τόνισε πως τα δεδομένα του GPS αποτελούσαν ‘νέο στοιχείο’. Οι Αγωνοδίκες άκουσαν πολλά ηχητικά και αρκετά επιχειρήματα από όλες τις πλευρές.

«Όσον αφορά το θέμα ότι ο Αλυτάρχης έχει την ‘εξουσία’ να ζητήσει από το Αυτοκίνητο 33 να παραχωρήσει το πλεονέκτημα που εικάζεται ότι πήρε, αρχικά τονίζουμε πως το σχετικό άρθρο δίνει στον Αλυτάρχη ‘απόλυτη δικαιοδοσία’ να επιτρέψει σε έναν οδηγό να δώσει πίσω τη θέση του. Το γεγονός ότι ο Αλυτάρχης  δεν έκανε χρήση αυτού του δικαιώματος δεν έχει σχέση με την απόφαση που πάρθηκε στο Έγγραφο 38.

«Αναφορικά με τα δεδομένα από το GPS, τονίζουμε πως αυτά τα δεδομένα είναι διαθέσιμα στις ομάδες κατά τη διάρκεια του αγώνα. Είναι επίσης διαθέσιμα και στους Αγωνοδίκες στο κέντρο ελέγχου.

«Όταν ο κος Clear ρωτήθηκε αν τα δεδομένα από το GPS έρχονταν σε αντίθεση με την τηλεμετρία κι άλλα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους οι Αγωνοδίκες που έδειχναν ότι το Μονοθέσιο 5 έστριψε ενώ φρέναρε για την Στροφή 4, απάντησε αρνητικά.

«Το Άρθρο 14.2 του Διεθνούς Αγωνιστικού Κανονισμού τονίζει πως μονάχα στους Αγωνοδίκες δίνεται το δικαίωμα να κρίνουν αν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο. Έχοντας λάβει όλα τα αιτήματα κι έχοντας εξετάσει αυτά προσεκτικά, οι Αγωνοδίκες αποφάσισαν πως δεν υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο.»

Η Ferrari έχει δικαίωμα να κάνει ένσταση.

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

Palmer - Ο Magnussen έκανε λάθος που απέρριψε την πρόταση της Renault

Next Article

GP Βαλένθια - FP3 - Eπέβαλλε τον ρυθμό του ο Marquez

Related Posts