Η FIA εξετάζει τη χρήση "εικονικής" καρό σημαίας

Ο αλυτάρχης της F1, Charlie Whiting, δηλώνει πως εξετάζουν το ενδεχόμενο χρήσης ενός αυτοματοποιημένου συστήματος καρό σημαίας, μετά το λάθος στο Καναδικό Grand Prix.

Συγκεκριμένα, επεξεργάζονται την αυτόματη εμφάνιση της καρό σημαίας, κατά τη λήξη του αγώνα, σε οθόνη πάνω από την πίστα, ώστε να αποφευχθούν παρόμοια συμβάντα.

«Πιστεύω πως θα χρειαστεί να σκεφτούμε να αποκτήσουμε ένα καλύτερο σήμα για το τέλος του αγώνα. Η καρό σημαία είναι παραδοσιακή, μα είναι κάτι που, όπως είδαμε σήμερα, είναι ευάλωτο σε λάθη.

«Θα μπορούσαμε και θα ήταν αρκετά εύκολο για μας, να κάνουμε τη μεγάλη μαύρη οθόνη να δείχνει μια καρό σημαία τη σωστή στιγμή. Μα αν πρόκειται να το κάνουμε αυτοματοποιημένα, τότε πρέπει να σκεφτούμε ακριβώς πότε θα το κάνουμε, πότε θα το ενεργοποιούμε. Δε είναι εντελώς ξεκάθαρο, χρειάζεται κάποια σκέψη.

«Πρέπει να το δοκιμάσουμε και να φτάσουμε στο σημείο όπου οι οδηγοί θα κοιτούν μόνο στην καρό σημαία στην οθόνη. Αν δεν τη δουν, τότε ο αγώνας δεν έχει τελειώσει.  Το αν θα πρέπει να φτάσουμε σε κάτι τέτοιο για να διορθώσουμε μια κατάσταση που συμβαίνει κάθε δέκα χρόνια είναι αμφισβητήσιμο. Αλλά σίγουρα κάτι που θα επεξεργαστούμε».

Τέλος ο Whiting πρόσθεσε πως δεν σκοπεύει σε καμία περίπτωση να απαγορεύσει, στο μέλλον, σε διάσημους να ορίζουν τη λήξη του αγώνα με την καρό σημαία.

«Η διασημότητα δεν έφταιγε, δεν πιστεύω πως είναι κάτι που θα πρέπει να αναλογιστούμε, τουλάχιστον επί του παρόντος. Ίσως πρέπει να εξετάσουμε άλλα πράγματα, ίσως το πόσοι άνθρωποι βρίσκονται εκεί κάποιες φορές. Αυτό μπορεί να γίνει δύσκολο.

«Είναι το ίδιο στην εκκίνηση, συχνά φέρνεις ανθρώπους στην εκκίνηση και τείνουν να φέρνουν φίλους μαζί τους και είναι κάπως στριμωγμένα εκεί».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari