Ο Charlie Whiting ενημέρωσε τους οδηγούς της Formula 1 ότι όποιος κάνει δύο κινήσεις για να υπερασπιστεί την θέση του, ακόμα και αν είναι προς την ίδια κατεύθυνση θα παίρνει ποινή.

Αρκετές ήταν οι ερωτήσεις και τα σχόλια για το εάν θα έπρεπε ο Sebastian Vettel να πάρει ποινή επειδή έκλεισε τον Lewis Hamilton στην μάχη που είχαν στο Ρωσικό Grand Prix πριν δύο εβδομάδες.

Απάντησε σε αυτό έδωσε ο αλυτάρχης της FIA, Charlie Whiting, δείχνοντας τον τρόπο που εξέτασαν το συμβάν οι αγωνοδίκες.

«Ο κανονισμός για τις δύο κινήσεις έχει να κάνει παραδοσιακά με το κάνει μία κίνηση προς την μία μεριά και μία προς την άλλη,» δήλωσε ο Whiting όταν ρωτήθηκε για το τι συζήτησαν στο Driver’s Briefing το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

«Νομίζω όλοι ένιωσαν ότι αυτό ήταν αυτό που καταλάβαιναν οι περισσότεροι από τον κανονισμό, αλλά πρέπει αν πω ότι όταν είδα για πρώτη φορά το περιστατικό στην Ρωσία σκέφτηκα το ίδιο: ο Vettel κινήθηκε δύο φορές όταν το είδα από το onboard του Lewis.

«Αλλά όταν το είδα από τις κάμερες της πίστας και πλάνα από μπροστά όταν έρχονται προς τα σένα, είναι αρκετά ξεκάθαρο: δείχνει σαν μία κίνηση με δισταγμό. 

«Δεν φαίνεται σαν δύο ξεχωριστές κινήσεις, γι’αυτό και οι αγωνοδίκες αποφάσισαν να μην δώσουν κάποια ποινή.»

O Whiting ξεκαθάρισε στους οδηγούς ότι πλέον οι δύο κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση θα θεωρούνται ως δύο διαφορετικές κινήσεις, και θα επιβάλλονται ποινές.

«Αυτό που ξεκαθάρισα στους οδηγούς είναι ότι αν ένας οδηγός κάνει δύο κινήσεις προς την ίδια κατεύθυνση, είναι το ίδιο με το να κάνει μία προς την μία μεριά και μία προς την άλλη.

«Αν ο Seb έκανε μία, κοίταζε και ξανά έκανε κίνηση θα ήταν ξεκάθαρα το ίδιο σαν να κάνει δύο κινήσεις προς διαφορετικές μεριές.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles