Η McLaren πρέπει να στοχεύει σε βαθμούς από εδώ και πέρα, λέει ο Alonso

Ο Fernando Alonso πιστεύει πως η McLaren πρέπει να στοχεύει στους βαθμούς σε κάθε αγώνα από εδώ και πέρα, μετά από τη διπλή παρουσία της βρετανικής ομάδας στη βαθμολογούμενη δεκάδα του Grand Prix Ρωσίας.

Ο Ισπανός είχε το καλύτερό του αποτέλεσμα μετά το GP Ουγγαρίας του 2015, καθώς πήρε την 6η θέση στο αγώνα του Sochi.

Μετά από την απογοητευτική επίδοση του στις κατατακτήριες, εκεί όπου κατετάγη 14ος, ο Alonso τονίζει πως η McLaren έδειξε τον πραγματικό της ρυθμό την Κυριακή.

«Σταθήκαμε τυχεροί στο συμβάν της δεύτερης και της τρίτης στροφής. Ανεβήκαμε εύκολα μερικές θέσεις,» δήλωσε ο Ισπανός οδηγός.

«Πέρυσι ήταν φανερό πως μετά από καλές εκκινήσεις δε μπορούσαμε να κρατήσουμε τη θέση μας, αλλά σήμερα τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Είχαμε καλό ρυθμό. Κάναμε τον πέμπτο ταχύτερο γύρο στον αγώνα, τερματίσαμε άνετα στην έκτη θέση. Πιστεύω πως το μονοθέσιο συνεχώς βελτιώνεται.

«Το αυτοκίνητο ήταν πολύ καλό σε όλο τον αγώνα. Προφανώς σε κάποια σημεία του αγώνα έπρεπε να μειώσουμε την κατανάλωση του καυσίμου, αλλά σε κάποιον γύρο, αποφάσισα να τα δώσω όλα, για να επαναφέρω κάπως τον εαυτό μου κι ο ρυθμός που δείξαμε ήταν πολύ καλός και φανέρωσε τη δυναμική που έχουμε. Νομίζω πως πρέπει να στοχεύουμε στη 10άδα από εδώ και πέρα.»

Ο teammate του, Jenson Button, πήρε την 10η θέση, χαρίζοντας στη McLaren την πρώτη διπλή παρουσία της στους βαθμούς από τον περυσινό αγώνα στην Ουγγαρία.

Ο Βρετανός παραδέχτηκε μεταξύ άλλων πως, παρά το ότι ήταν ανταγωνιστικός, ήταν δύσκολο να προσπεράσει άλλα μονοθέσια, ενώ ανέφερε πως αισιοδοξεί για τους επόμενους αγώνες και τη δυναμική που περιμένει να εμφανίσει η McLaren:

«To να έχουμε και τα δύο μονοθέσια στους βαθμούς και μάλιστα σε μία πίστα που δεν νιώθαμε ότι ταιριάζει σε εμάς, αποτελεί ένα φανταστικό αποτέλεσμα για όλους μας στη McLaren.

«Στην πρώτη στροφή, έπρεπε να είμαι πολύ προσεκτικός, καθώς μπροστά μου γινόταν χαμός. Το πρόβλημα ήταν πως έπρεπε να περάσουμε από το σημείο που μας είχαν υποδείξει κι όταν έχεις τόσα μονοθέσια να μάχονται, δημιουργούνται ζητήματα. Νομίζω πως πρέπει να το ξανακοιτάξουμε.

«Από εκεί και πέρα είχα μειονέκτημα σε σχέση με τους άλλους, αλλά είχαμε ρυθμό στο μονοθέσιο. Μετά ήταν θέμα να προσπαθήσουμε να ανακάμψουμε, κάτι το οποίο απόλαυσα πολύ. Είναι δύσκολο να προσπεράσεις εδώ, αλλά ήμουν σε θέση να κάνω μερικά προσπεράσματα, τα οποία ευχαριστήθηκα πολύ. Νομίζω στον επόμενο αγώνα στη Βαρκελώνη θα έχουμε ένα σχετικά δύσκολο τριήμερο, αλλά δεν βλέπω κάποιον λόγο που μπορεί να μας αποτρέψει να πάρουμε περισσότερους βαθμούς στο Μονακό.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article
Hamilton at Russian Grand Prix 2016

Hamilton - Δεν ευθύνονται οι μηχανικοί για τα προβλήματα μου

Next Article

Raikkonen - Δεν ήμασταν αρκετά γρήγοροι για να πιάσουμε τις Mercedes

Related Posts