Η Mercedes θα μπορέσει να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Formula 1 εάν καταφέρει να μειώσει τη συνεισφορά της Daimler για την λειτουργία της ομάδας, σύμφωνα με τον Toto Wolff.

Παρά το γεγονός πως οι άνθρωποι της Mercedes επιθυμούν την παραμονή της εργοστασιακής ομάδας στην Formula 1 για το απώτερο μέλλον και την μείωση της συνεισφοράς της “μαμάς” Daimler στα 40 εκατομμύρια, ο Wolff πιστεύει πως τα χρήματα που παίρνει η γερμανική ομάδα από τις επιτυχίες της είναι το κλειδί για την συνέχιση της ομάδας.

Πιο συγκεκριμένα ο Αυστριακός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ο κύριος υπεύθυνος για το αγωνιστικό κομμάτι. Αλλά ταυτόχρονα είμαι κι ο πρώτος που αναγνωρίζει πως οι αυτοκινητοβιομηχανίες αλλάζουν κι όλες οι δραστηριότητες πρέπει να επανεξεταστούν.

«Η Formula 1 και γενικότερα ο μηχανοκίνητος αθλητισμός είναι ένα κομμάτι που αποτελεί βασικό μέρος του DNA μας. Η πρώτη Mercedes ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Αλλά νομίζω πως θα πρέπει να γίνουμε περισσότερο αποδοτικοί.

«Πρέπει να προσφέρουμε ένα σταθερό μοντέλο διαχείρισης. Πρέπει να μειώσουμε τη συνεισφορά από την Daimler σε αυτήν την πρόταση μας. Είμαι σίγουρος πως εάν καταφέρουμε να το πετύχουμε αυτό, τότε θα είμαστε στην Formula 1 για πολλά χρόνια.

«Η F1 αντιπροσωπεύει μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχει ολόκληρη η Daimler. Τα έσοδα μας είναι πάνω από ένα δισεκατομμύριο και στην τελική, είναι πολύ καλό για όλη την εταιρεία και την εικόνα της. Αυτό που κάνουμε αποτελεί σπουδαίο ψυχαγωγικό προϊόν, αλλά και τεχνολογία»

«Δημιουργούμε τους πιο αποδοτικούς υβριδικούς κινητήρες και ταυτόχρονα δίνουμε στην εταιρεία μια αθλητική εικόνα. Από τότε που ξεκινήσαμε το πετυχημένο μας ταξίδι το 2014, έχουμε γίνει μέρος μίας διαφορετικής εικόνας την οποία αποδίδει η Mercedes.»

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles