Η Mercedes προσπαθεί να βελτιώσει τις εκκινήσεις της

Η Mercedes εργάζεται πάνω στο θέμα των εκκινήσεών της, καθώς θεωρεί πως πρόκειται για τον τομέα στον οποίο υστερεί περισσότερο σε σχέση με τις Ferrari.

Ο επικεφαλής τεχνικών εργασιών της Mercedes, Andrew Shovlin, δηλώνει πως μετά τα προβλήματα στις εκκινήσεις σε Γαλλία, Αυστρία και ειδικά στη Βρετανία, η Γερμανική ομάδα εργάζεται σκληρά, στο εργοστάσιό της στο Brackley, ώστε να κατανοήσει το πρόβλημα και να βελτιωθεί στον εν λόγω τομέα.

«Κάνουμε πολλή δουλειά αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να το κατανοήσουμε, γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι αν καταταγούμε στην pole, πρέπει να εκκινήσουμε τόσο καλά όσο οι Ferrari και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε στο Hockenheim».

Αναφερόμενος στο τι πήγε στραβά στην εκκίνηση του Hamilton στο Silverstone, ο Shovlin πρόσθεσε: «Η απλή απάντηση είναι ότι είχαμε λίγο σπινιάρισμα. Υπήρχε λιγότερη πρόσφυση στο grid απ’ όσο περιμέναμε. Για κάποιο λόγο την Κυριακή δεν είχαμε αυτό που περιμέναμε και μόλις έχεις σπινιάρισμα χάνεις την πρόσφυση και αυτό του στοίχησε θέσεις άμεσα».

Τέλος, ο Shovlin σχολίασε πως το μονοθέσιο του Hamilton είχε ελάχιστη ζημιά και τα όποια ζητήματα χειρισμού είχαν να κάνουν με το γεγονός ότι ο Βρετανός έτρεχε στον ακάθαρτο αέρα άλλων μονοθεσίων.

«Δεν είχαμε καθόλου ζημιά. Ήταν αρκετά μεγάλη επαφή και ήμασταν αρκετά τυχεροί που γλιτώσαμε. Η πραγματικότητα ήταν όμως, να ακούμε τον Lewis να παραπονιέται για ζημιά στο πάτωμά του.

«Πιστεύαμε ότι ίσως να υπάρχει κάποια ζημιά στην αεροδυναμική, αλλά αυτό απλώς προερχόταν από το ότι έτρεχε στον ακάθαρτο αέρα από όλα αυτά τα μονοθέσια μπροστά του, όταν έπρεπε να παλέψει για να ανέβει.

«Μόνο όταν βρέθηκε στον καθαρό αέρα και αισθάνθηκε καλά το μονοθέσιο και μπορούσαμε να δούμε το ρυθμό του, μπορέσαμε να καταλάβουμε ότι η ζημιά του ήταν ελάχιστη».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

About The Author

mm
Υπεύθυνος F1

Studying medicine, Proud to be Greek, Fan of Ferrari