Η προαγωγή του Charles Leclerc στη Ferrari φαίνεται πως έρχεται ξανά στο προσκήνιο, με τους νέου ιθύνοντες της Ferrari να θέλουν να τιμήσουν τον εκλιπόντα Sergio Marchionne.

Ήταν γνωστό πως ο πρώην επικεφαλής της Scuderia ήθελε να δει τον Leclerc στην ομάδα του μετά από  μόλις μια σεζόν στη μεγάλη κατηγορία. Ωστόσο, ο πρόωρος θάνατός του και η ανάληψη των ινίων της Ferrari από τον νέο CEO, Louis Camilleri, στενού φίλου του Kimi Raikkonen έβαλαν στον πάγο τα εν λόγω σχέδια.

Όμως, τα πράγματα φαίνεται πως παίρνουν εκ νέου διαφορετική τροπή, αφού ο νέος πρόεδρος της Ferrari, John Elkann, φαίνεται πως θέλει να υλοποιήσει το όραμα του Marchionne, τιμώντας τον προκάτοχό του.

Από την πλευρά του, ο Leclerc όταν ρωτήθηκε αν έχει μιλήσει με τους νέους επικεφαλής της Ferrari, το αγωνιστικό τριήμερο στη Monza, απάντησε: «Ο John ήρθε νωρίτερα εδώ με τον Michael Manley, το νέο αφεντικό του FCA, απλώς για να συστήσει όλη την ομάδα σ’ εκείνον και ήταν μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε.

«Μα ήταν απλά μια γνωριμία, δεν μιλήσαμε για το μέλλον ή τίποτα τέτοιο. Δεν είχα ποτέ μια άμεση επαφή με τον κ. Marchionne, όμως μιλούσε καλά για ‘μένα συνεχώς. Προφανώς ήταν πάντα μια ευχαρίστηση να ακούς θετικά σχόλια, αλλά δεν είχα ποτέ άμεση επαφή μαζί του».

Αν και ο Μονεγάσκος έχει εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, οι τρεις τελευταίοι αγώνες έχουν φανεί ιδιαίτερα δύσκολοι για εκείνον, με αποτέλεσμα να μην έχει βαθμολογηθεί από το GP της Αυστρίας τον Ιούνιο.

Ερωτώμενος αν θεωρεί πως έχει αποδώσει ικανοποιητικά για να προαχθεί στη Ferrari, αποκρίθηκε: «Δεν ξέρω, στο τέλος οι επικεφαλής της Ferrari είναι εκείνοι που θα πάρουν τις αποφάσεις Ξέρουν ποιος οδηγός είμαι και θα κρίνουν αν είναι αρκετό ή όχι.

«Είμαι ακόμη νέος κι έχω ακόμα πολλούς αγώνες για να μάθω και στην περίπτωση που πάω εκεί θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, αλλά δεν είμαι εγώ που θα πω αν είμαι έτοιμος ή όχι. Με γνωρίζουν εξαιρετικά.

«Είναι δύσκολο να μην το έχω στο μυαλό μου, γιατί είναι ένα όνειρο από τότε που ήμουν παιδί. Μα από την άλλη, προσπαθώ να το έχω όσο το δυνατόν λιγότερο στο μυαλό μου, για να εστιάζω σε αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή».

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles