Σε επίσημη ανακοίνωση του lineup οδηγών της για την επερχόμενη σεζόν προχώρησε σήμερα η Haas. Η Αμερικανική ομάδα θα συνεχίσει με το τωρινό της δίδυμο, τον Romain Grosjean και τον Kevin Magnussen.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομάδας:

Η Haas F1 Team θα συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 2020 διατηρώντας το lineup των Romain Grosjean και Kevin Magnussen.

Οι δυο οδηγοί θα είναι teammates στην Αμερικανική ομάδα για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά, καθώς αυτή ετοιμάζεται για την πέμπτη της σεζόν στην Formula 1. Ο Grosjean εισήλθε στην ομάδα κατά την σύστασή της το 2016, με τον Magnussen να έρχεται το 2017. Το δίδυμο έχει σκοράρει συνολικά 166 πόντους από το 2017 και την περασμένη σεζόν συνέβαλε ώστε η Haas να τερματίσει πέμπτη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών με 93 πόντους, την καλύτερη θέση που έχει επιτύχει μέχρι στιγμής η ομάδα από το Kannapolis.

«Η ανάγκη για εμπειρία έχει υπάρξει ένα από τα βασικά σημεία της Haas F1 Team και με τον Romain Grosjean και τον Kevin Magnussen να οδηγούν για την ομάδα το 2020, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα lineup οδηγών το οποίο μας προσφέρει μια καλή βάση για να συνεχίσουμε την ανάπτυξή μας. Η κατανόησή τους του τρόπου με τον οποίο δουλεύουμε ως ομάδα και η δική μας γνώση του τι μπορούν να προσφέρουν πίσω από το τιμόνι, μας δίνει πολύτιμη συνοχή και δυνατά θεμέλια για να χτίσουμε την ομάδα γύρω από αυτά. Η φετινή σεζόν είναι μέχρι στιγμής δύσκολη για εμάς, με την διακύμανση στην επίδοση της VF-19, αλλά η ικανότητά μας να βρίσκουμε κάτι μέσα από την συνδυασμένη μας εμπειρία θα μας βοηθήσει να μάθουμε, να βελτιωθούμε και να προχωρήσουμε σαν ένα το 2020,» δήλωσε ο Guenther Steiner, Team Principal της Haas F1 Team.

«Πάντα έλεγα ότι η επιθυμία μου ήταν να παραμείνω στην Haas F1 Team και να συνεχίσω να χτίζω πάνω στα επιτεύγματα της ομάδας. Έχοντας υπάρξει εδώ από την αρχή και έχοντας δει την δουλειά που και ο Gene Haas και ο Guenther Steiner κάνουν για να γίνει ανταγωνιστική η ομάδα, είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω να είμαι ένα μέρος αυτού. Η πέμπτη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών την προηγούμενη σεζόν ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο. Έχουμε αντιμετωπίσει δυσκολίες στην τρέχουσα σεζόν, αλλά θα χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία από την προηγούμενη και την φετινή χρονιά, ώστε να προχωρήσουμε στο 2020. Ανυπομονώ να δουλέψω μαζί με τον Kevin και όλη την ομάδα και να συνεχίσουμε το ταξίδι μαζί,» είπε ο Romain Grosjean.

«Είχα την άνεση να ξέρω ότι θα συνέχιζα με την ομάδα το 2020 και αυτό είναι σίγουρα ένα θετικό σημείο μιας σεζόν που έχει αποδειχθεί δύσκολη,» δήλωσε ο Magnussen. «Ξέροντας ότι μπορούμε να δουλέψουμε για να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα, να βελτιώσουμε την κατανόηση της κατάστασής μας και να επιστρέψουμε στα επίπεδα ανταγωνιστικότητας που επιδείξαμε την προηγούμενη σεζόν – αυτά είναι που ενθουσιάζουν για το 2020. Είμαστε μια ομάδα γεμάτη από λάτρεις των αγώνων, της οποίας ηγούνται οι Gene Haas και Guenther Steiner. Κανείς δεν είναι ευχαριστημένος από το πως έχει κυλίσει η φετινή σεζόν, αλλά η αποφασιστικότητα να βελτιώσουμε την κατάσταση είναι εμφανής. Είμαι ευγνώμων που η ομάδα έχει πιστέψει σε εμένα και το του μπορώ να προσφέρω. Μοιραζόμαστε έναν κοινό στόχο και μαζί με τον Romain, θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στην πίστα για το υπόλοιπο της σεζόν και το 2020.»

Οι εξελίξεις αυτές αφήνουν ακόμη πιο μετέωρο το μέλλον του Nico Hulkenberg, ο οποίος ήταν ένα από τα φερόμενα φαβορί για μία θέση στην αμερικανική ομάδα. Πλέον ο Γερμανός θα περιμένει να αδειάσει κάποια θέση σε άλλη ομάδα του grid με τις Alfa Romeo και Williams να είναι οι επικρατέστερες. Το ίδιο ισχύει και για τον Pascal Wehrlein, που προσδοκούσε στην επιστροφή του στο grid της Formula 1.

Ακολουθήστε μας στο Twitter, στο Instagram, και στο Youtube.

No more articles