Πιο ισχυροί σε κάποια σημεία οι κινητήρες της Honda, δηλώνει ο Hamilton

Οι κινητήρες της Honda ενδέχεται να είναι πιο ισχυροί σε σχέση με εκείνους της Mercedes σε συγκεκριμένα σημεία, σύμφωνα με τον Lewis Hamilton.

Ο Βρετανός πεντάκις πρωταθλητής δεν έχει αμφιβολίες ότι η Red Bull έχει κάνει σημαντικές προόδους, καθώς έχει κερδίσει τους δυο από τους τρεις τελευταίους αγώνες.

Ο πρωτοπόρος του πρωταθλήματος είναι πεπεισμένος ότι στους αγώνες όπου οι συνθήκες ταιριάζουν στις Red Bull, η βρετανική ομάδα έχει όλα τα εφόδια για να πάρει την πρωτιά από την Mercedes.

«Είμαστε προφανώς στην φάση του προγράμματος που τους ταιριάζει, και επίσης ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι κάποιες φορές ένα μονοθέσιο είναι καλύτερο σε άλλα σημεία,» δήλωσε πριν το Grand Prix Ουγγαρίας.

«Ένα μονοθέσιο δεν είναι πάντα το καλύτερο καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν. Στην Αυστρία η Red Bull είχε το καλύτερο πακέτο για εκείνη την πίστα. Δούλεψε καλά σε εκείνες τις θερμοκρασίες και όλα αυτά. Ήταν καλύτερο σε σχέση με το δικό μας και εμείς έχουμε ένα καλό μονοθέσιο, αλλά ήταν καλύτερο και από της Ferrari.

«Μπορεί να είναι έτσι και αυτό το Σαββατοκύριακο. Νομίζω ότι θα είναι καλοί στην Σιγκαπούρη και όταν πάμε στις πιο γρήγορες πίστες όπως η Μόντσα, μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά φέτος, τώρα που έχουν νέα μονάδα ισχύος.

«Δεν υστερούν σε ισχύ. Νομίζω ότι σε κάποια σημεία έχουν περισσότερη ισχύ από εμάς, οπότε θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάμε σε αυτούς τους άλλους αγώνες.»

Τέλος, ο Βρετανός υποστήριξε ότι δεν αποτελεί έκπληξη για τον ίδιο ότι η Red Bull είναι στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας τόσο σύντομα μετά την έναρξη της συνεργασίας της με την Honda:

«Νομίζω ότι ο κόσμος πρέπει να θυμάται ότι είναι μια ομάδα με πολλαπλά πρωταθλήματα και πάντα είχαν ένα πολύ καλό μονοθέσιο. Έχουν τον Adrian Newey, ο οποίος είναι ένας από τους καλύτερους σχεδιαστές του αθλήματος.

«Είχαν βρεθεί σε μια περίοδο όπου είχαν λίγο λιγότερη ισχύ, μετά είχαν μια άλλη περίοδο όπου είχαν λίγο λιγότερη κάθετη δύναμη σε σχέση με τις περισσότερες ομάδες. Όμως σίγουρα βελτιώθηκαν σιγά σιγά και ξεκίνησαν να βγάζουν περισσότερα από το μονοθέσιό τους.

«Και οι δυο οδηγοί έχουν ξεκινήσει τις καλές επιδόσεις. Ο δεύτερος οδηγός [Pierre Gasly] έχει ξεκινήσει τις καλές επιδόσεις, οπότε η ομάδα είναι σε καλό δρόμο και έχουν ξεκάρα ένα πολύ καλό μονοθέσιο.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
0
Shares
Previous Article

F1: Ζήτημα οι δοκιμές και οι κινητήρες σε ενδεχόμενο πρόγραμμα 22 αγώνων

Next Article

GP Ουγγαρίας - FP3: Hamilton στο φινάλε

Related Posts