Ο Lewis Hamilton πιστεύει ότι η συνεργασία που έχει με τον Valtteri Bottas είναι η καλύτερη στην ιστορία της Formula 1.

Ο Bottas πήρε μεταγραφή για την Mercedes το 2017, όταν ο Nico Rosberg ανακοίνωσε ότι αποσύρεται. Από τότε ξεκίνησε και η συνεργασία του, με τον 3 φορές, τότε, παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton. Σύμφωνα με τον Βρετανό η μεταξύ τους συνεργασία είναι πολύ καλή, αφού μοιράζονται ακόμα και τα μυστικά τους.

«Έχουμε μεγάλο σεβασμό ο ένας για τον άλλον.

«Βλέπω πόσο σκληρά δουλεύει, βλέπει πόσο σκληρά δουλεύω, δεν παίζουμε παιχνίδια μεταξύ μας ώστε να αποσυντωνύσουμε ο ένας τον άλλον.

«Στην πραγματικότητα, δουλεύουμε μαζί. Υπήρξαν στιγμές που είχα βρει κάτι στο set-up μου και του το είπα, και υπάρχουν στιγμές που μπορώ να του μιλήσω.

«Είναι η καλύτερη συνεργασία όσον αφορά τον σεβασμό και την ομαδικότητα από όλους τους οδηγούς που έχουν περάσει από την Formula 1.

«Σίγουρα φέτος υπήρξαν αγώνες που μας βοήθησε αρκετά στο να νικήσουμε.»

Ο Valtteri Bottas ξεκίνησε πολύ δυναμικά την σεζόν, αλλά στην συνέχεια η απόδοση του έπεσε, με την Mercedes να τον κάνει ξεκάθαρα δεύτερο οδηγό. Ο Hamilton δήλωσε ότι στην αντίθεση περίπτωση, δηλαδή, αν ο Bottas ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα θα έκανε τα καθήκοντα του δεύτερου οδηγού αφού «δεν νοιάζει την ομάδα ποιος οδηγός θα κερδίσει.

«Φέτος, ξεκίνησε πολύ δυνατά και στην συνέχεια είχε μερικούς πολύ δύσκολους αγώνες.

«Στο Μπακού, για παράδειγμα, ήταν ένα ισχυρό πλήγμα γι’αυτόν. Άξιζε την νίκη αλλά είχε το κλατάρισμα.

«Είμαι πολύ, πολύ ευγνώμων γι’αυτόν ως teammate και για την βοήθεια που μου έδωσε για να φτάσω αυτό το όνειρο, έτσι το ευχαριστώ πάρα πολύ.»

Πηγή: motorsport.com

Ακολουθήστε μας στο Twitter και στο Instagram.

No more articles