Hamilton: Να καταργηθεί το cost cap αν η ποινή είναι χάδι

Hamilton
Formel 1 – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, Großer Preis von Japan 2022. Lewis Hamilton Formula One – Mercedes-AMG Petronas Motorsport, 2022 Japanese GP. Lewis Hamilton

Ο Lewis Hamilton επεσήμανε σε δηλώσεις του ότι η FIA θα πρέπει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στην υπόθεση της παραβίασης του cost cap από την ομάδα της Red Bull, ειδάλλως χάνει την ουσία του ο κανονισμός και ανοίγουν οι ασκοί του Αιόλου για το πρωτάθλημα συνολικά.

Ο Hamilton δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος στην ιστορία που εκτυλίσσεται, με πρωταγωνιστές τους Ταύρους, δεδομένου ότι η παραβίαση του ορίου του προϋπολογισμού, καθώς και η παρατυπία στην συνολική διαδικασία, αφορά το 2021 και ενδεχόμενες ποινές θα μπορούσαν να έχουν επίδραση στον ίδιο αλλά και την Mercedes. Η υπέρβαση του cost cap των 145 εκατ. φημολογείται ότι κυμαίνεται κάπου ανάμεσα στο 2,5 με 5%, που σε κάθε περίπτωση συνιστά υπέρβαση.

Η FIA σύμφωνα με τις πληροφορίες διενεργεί προσπάθειες ούτως ώστε να επέλθει συμβιβαστική λύση με την ομάδα της Red Bull, ως προς το θέμα των επιπτώσεων που θα λάβουν χώρα, ωστόσο ο Hamilton, σε σχετική ερώτηση που του απευθύνθηκε στο πλαίσιο του GP των H.Π.Α, ανέφερε ότι εφόσον οι ποινές δεν είναι αντίστοιχες του μεγέθους του παραπτώματος, τότε δεν υπάρχει νόημα στον συγκεκριμένο κανονισμό.

Ο Βρετανός εφτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε λόγο για το παράδειγμα που θα πρέπει να δώσει το κυβερνών σώμα της F1, προεξάρχοντος του επικεφαλής της, Mohammed Bin Sulayem, απονέμοντας τις ποινές που προβλέπονται, με τρόπο ορθό και διαφανή, ώστε να μην υπάρξουν αντίστοιχες καταστάσεις στο μέλλον. Καταλήγοντας βέβαια τόνισε πως δεν επηρεάζεται ψυχολογικά από τις εξελίξεις και έχει εμπιστοσύνη στα αρμόδια όργανα λήψης των αποφάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Lewis Hamilton:

«Έχω ακούσει τα όσα αναφέρονται, γενικότερα όμως ασχολούμαι με το πως θα μπορέσω να κατακτήσω άλλο ένα πρωτάθλημα. Έχω τις δικές μου απόψεις ως προς το τι κάναμε ως ομάδα και πως το κάναμε πέρσι και είμαι πραγματικά υπερήφανος γι’ αυτά που πετύχαμε. Δεν αλλάζει και πολλά πράγματα. 

«Ειλικρινά έχω την εντύπωση ότι το σπορ θα πρέπει να κάνει κάτι για αυτό στο μέλλον. Σε διαφορετική περίπτωση αν δεν ακολουθούμε αυστηρά αυτούς τους κανονισμούς, τότε όλες οι ομάδες απλά θα ξεπεράσουν το όριο και θα ξοδέψουν πολλά περισσότερα εκατομμύρια. Στο τέλος της ημέρας αν η ποινή είναι χάδι, δεν θα είναι σπουδαίο για την F1. Θα μπορούσε να καταργηθεί κιόλας το cost cap στο μέλλον.

«Πιστεύω πως ο Mohammed[Bin Sulayem] και η ομάδα του, θα πάρουν τις σωστές αποφάσεις. Πρέπει να πιστέψω σε αυτό. Θέλω να του δώσω το δικαίωμα στην αμφιβολία φυσικά. Διαφορετικά θα επικεντρωθώ στο να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ. Δεν σπαταλάω την ενέργεια μου σε αυτό το ζήτημα. Eίμαι αφοσιωμένος στην συνέχιση της προσπάθειας να προχωρήσουμε με την ομάδα και να βελτιώσουμε το τωρινό μας μονοθέσιο και γενικότερα να δουλέψουμε πάνω στα πράγματα που μπορούμε να ελέγξουμε.»

Ακολουθήστε μας στα Twitter, Instagram, Youtube, Discord και Spotify

Total
1
Shares
Previous Article

GP Μαλαισίας - FP1&2: Εκπλήξεις με Binder και Crutchlow

Next Article

Rally Ισπανίας - 1η Μέρα: Κορυφαίος Ogier, πολύ κοντά η πρώτη τετράδα

Related Posts